Бањалука

Божићна литургија у Храму Христа Спаситеља

  • Извор: АТВ
  • 07.01.2024. 19:05

Tачно у поноћ звона на Храму Христа Спаситеља означила су почетак божићне литургије.

На стотине Бањалучана окупило се да дочека најрадоснији хришћански празник, послате су поруке мира и љубави свима који овај празник дочекују у својим домовима. 

„Сматрам да је најприје потребно да га прославимо у кругу наше породице и ближњих и овом приликом желим свим гледаоцима да пожелим миран и благословљен божић. Мир Божији, Христос се роди!“

"Божић представља један од најрадоснијих хришћанских празника којим прослављамо Христово рођење. Из године у годину долазим овдје на поноћку у Храм и причешће, радује ме што сваке године видим све већи број окупљених вјерника.“ 

„Празник треба све да нас подсјећа да волимо своје ближње и да се радујемо за њих, као што је Господ ради велике љубави ради нас сишао са неба и родио се.“

Свештенство, али и вјерни народ уједињени молитвом пјевали су заједно.

Његово преосвештенство Епископ бањалучки Јефрем честитао је свима Божић уз традиционални поздрав Мир Божији, Христос се роди!  

 „Све поздрављам радосним поздравом Мир Божији, Христос се роди! Данас се сјећамо оних који на правди страдају, тамо гдје се воде ратови и молимо се да Цар мира благослови да што прије завлада мир како би људи уживали у благодатима мира“, рекао је владика Јефрем. 

По завршетку литургије прочитана је и божићна посланица патријарха српског Порфирија и епископа СПЦ који су позвали на молитву за све људе на земљи, а нарочито српски народ на Космету. 

Многобројни вјерници присуствовали су поноћној светој литургији која је служена у Храму Христа Спаситеља овдје у Бањалуци.

Након литургије услиједило је причешће вјерника који су се за овај празник припремали постом. Једни другима пожељели су добро здравље, срећу и благостање. 

Пратите нас и путем Вибера