Лауш

Директор бањалучке школе о насиљу: Ученик познат по девијантном понашању, донио метак

  • Извор: Независне
  • 06.03.2024. 10:30

Ученик Основне школе "Свети Сава" у бањалучком насељу Лауш напао је синоћ свог другара из разреда послије наставе, на аутобуској станици, потврдио је за "Независне новине" Мирослав Попржен, директор ове школе.

Према његовим ријечима, повријеђени дјечак је тренутно код куће, и повреде нису биле озбиљне.

"Послије наставе, ван школског дворишта, на аутобуској станици један ученик наше школе, виших разреда, ударио је шаком другог дјечака са којим иде у разред.  Наводно је имао упаљач у руци и ударио је дјечака у предио лица. Колико ја знам, на томе се и завршило, мене је синоћ позвао одјељенски старјешина, око пола осам. Контактирали смо мајку од дјечака који је повријеђен и жена је потврдила да се то десило, а ми смо препоручили да одведе дијете у Службу хитне помоћи. Указана му је љекарска помоћ и након тога са налазом љекара рекли смо јој да све пријави у Полицијску станицу, што је и урадила", каже Попржен за "Независне".


24 године по цијели дан брине о слијепом и непокретном сину

24 године по цијели дан брине о слијепом и непокретном сину

Додаје да се он јутрос чуо са мајком повријеђеног дјечака, и како каже, нису то страшне повреде.

"Нема неких ломова, повреда је била класични ударац у браду, то је по њеној изјави, ја дјечака нисам видио. Дјечак је код куће, збринут је ", рекао је Попржен.

Напомиње да је дјечак који је напао другара из разреда већ познат по проблематичном понашању.

"Има девијантно понашање и направио је и други проблем у школи, тако да ће сутра бити сазвано наставничко вијеће и биће му изречена мјера премјештај у другу школу, невезано за овај случај. Не вјерујем да синоћни напад има везе са претходним случајем, а ради се о томе да је он у школу дан прије напада донио један метак, који није уносио у школски објекат. Метак је био у дворишту, па су дјеца пријавила учитељици, и након тога све је дошло до педагога и ми смо суптилно  истражили како је тај метак уопште дошао у двориште. Њега су нашла дјеца четвртог разреда и играла су се са метком. Дошли смо до сазнања да је метак управо донио ученик који је синоћ напао другара ", каже Попржен.


Володимир Зеленски у новим проблемима

Володимир Зеленски у новим проблемима

Додаје да су оца дјечака позвали на разговор и обавијестили га да је његов син донио метак у школу.

"Обавили смо свој дио посла, биће сједница заказана и изречена мјера, а ја сад идем у Полицијску станицу, а они ће наставити свој дио посла по овом случају. Ми имамо тачан протокол о вршњачком насиљу, школа је поступила у складу са тим. Ученик ће одлуком наставничког вијећа бити премјештен у другу школу и то је једино што школа може изрећи", објашњава Попржен.

Напомиње да је ОШ "Свети Сава" већ пета или шеста школа у коју је овај дјечак уписан.

"Он је већ на исти начин промијенио више школа", потврдио је Попржен  за "Независне новине".

Пратите нас и путем Вибера