Banjaluka

Komunalna policija oduzela teretno vozilo sa privatnog posjeda

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2022. 19:29

Komunalna policija upala nam je u dvorište, na privatni posjed, odnijeli su teretno vozilo, kaže za ATV Silvija Vukadinović, unuka Bože Vukadinovića, poznatog vozača "Zida smrti" u Banjaluci.

Decenijama su u dvorištu mašine i oprema za tu atrakciju i odjednom su zasmetale gradskim vlastima. 

"Juče su došli bez ikakve najave, nikoga nisu obavijestili, nisu čak ni pokucali na vrata da kažu da kače prikolice. Odvezli su jednu bijelu šlepu na taj način. Ovdje je sjedište firme, imamo odobrenje za rad, nikakvog duga nemamo prema gradu Banjaluci, ali eto sad im smeta to tu", kaže Silvija Vukadinović, unuka Bože Vukadinovića.

Vlasnici čak ni ne znaju gdje im je oduzeta imovina a dobili su nalog da u roku od 12 dana raščiste dvorište. Upiru prstom u gradonačelnika koji je odobrio angažovanje privatnog preduzeća za uklanjanje opreme. On danas kaže da to jeste njihova privatna zemlja ali mu se, jednostavno, ne sviđa kako izgleda tuđe dvorište. 

“Jeste, to je vase zemljište. Mi to cijenimo i poštujemo, samo postoji mala zapeta treba da držite uvijek uredno, uvijek, čisto. Ne možemo da dozvolimo da neko baš u svakom trenutku postavi ceradu, kamion", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

A nakon ove izjave, valjda kad su shvatili da baš i nije trebalo to da kaže, stiglo je saopštenje iz Gradske uprave. Opravdali su upad na privatnu zemlju i otimanje privatne svojine, vjerovali ili ne - proljećnim uređenjem grada. Mnogi se pitaju kada ovakve akcije podrazumijevaju nasilno oduzimanje tuđih kamiona.

Radi se o narušavanju private svojine koja je apsolutno zaštićena, kažu advokati.

“Sve radnje koje se preduzimaju u pravcu povređivanja i narušavanja private svojine, nisu pravno osnovane i da mogu otvoriti prostor za kontra pravno djelovanje od strane čovjeka čija se privatna svojina narušava", kaže advokat Željko Bubić.

Vlasnici zemljišta najavljuju čak i proteste u cilju zaštite njihove parcele. Pitaju se, kako je moguće da gradonačelnik ne vidi ništa sporno u oduzimanju privatne imovine i upadu na privatno zemljište.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм