Hilandarska ulica

Mještani Priječana demantovali gradonačelnika: Ulica nije završena

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2022. 19:22

Nedovršena Hilandarska ulica, rupe na putu, nema trotoara. Posljednje dvije godine ništa se nije uradilo. Sve ovo nabrajaju mještani Priječana. Pitaju - o čemu priča gradonačelnik i šta je to u njihovom naselju završeno?

"Jednom sedmično šalje se dopis šta nam je potreba u naselju, mada ne znam više kome se obratiti, svi peru ruke od toga, nemamo podršku od gradonačelnika", kaže Goran Godeč.

"On je obećavao da će nastaviti ovaj put, da će graditi, ljudi su ga izabrali i tek sad vide da su pogriješili", kaže Radovan Stanković.

Što se gradonačelnika tiče nema greške. U Izvještaju koji je predstavio na današnjoj sjednici Gradske skupštine piše da je saobraćajnica u Priječanima završena. Mještani su ga već demantovali a i odbornici većine su na sjednici rekli da je Izvještaj netačan. Kad smo ga na to podsjetili, Draško Stanivuković je, ekspresno, promjenio ploču oko Priječana. Samo minut nakon što je rekao da je posao tamo završen, promjenio je ploču i saobraćajnica, odjednom, nije gotova i za to su, kaže, krivi mještani. 

"Mi smo radove trebali početi u aprilu, počećemo sad u prvih 10-15 dana. Kada radite put gdje se nalazi 50,70 domaćinstava i onda se desi da je nečije dvorište pola metra na putu, a da čovjek dok ga odmah ne isplatite ne da da to rješavate", kaže gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Zašto to odmah nije rekao već je tvrdio da je sve odrađeno, malo kome je jasno.

"On je možda pokušao da obmane javnost cijelog grada Banjaluka, međutim ne može slagati i obmanuti ove ljude koji svakodnevno koriste ovaj putni pravac. Šta je to u šta je gradonačelnik uložio milion km. Pitamo da li je to ovaj pravac koji je trebao biti rađen", kaže Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Izvještaj o uređenju gradskog zemljišta se ne poklapa sa stanjem na terenu, smatra skupštinska većina. Zato nije usvojen. 

"Bilo ko da živi u Priječanima može da otvori taj Izvještaj i vidjeti da piše u njemu da je tako nešto urađeno, s druge strane izađe ispred svoje kuće i vidi da to neko nije ni dirnuo", kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Da je Hilandarska završena, olakšala bi put prema Laktašima a značajno bi se unaprijedila bezbjednost saobraćaja i pješaka. 

Mještani Priječana poručuju da na ovom neće stati. Da će i dalje svoje zahtjeve slati gradskoj upravi kako bi se njihov problem konačno riješio. Poručuju i to da su na ovom putu stalno u opasnosti i da su nerijetko svjedoci saobraćajnih nezgoda.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Недјеља о Васкрсу

    ''Недјеља о Васкрсу

  • 09:00 Бесједа о васкрсењу

    'Весједа о васкрсењу

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци