Preko Široke rijeke

Most u Dervišima se zatvara na pola godine, mještani strahuju od kolapsa u saobraćaju

  • Извор: Независне
  • 17.05.2023. 08:12

U toku je javna nabavka za izbor izvođača za rekonstrukciju mosta preko Široke rijeke na Putu srpskih branilaca u Dervišima.

Zbog toga je predviđeno da, nakon uvođenja u posao, radovi traju šest mjeseci, te će stari most biti uklonjen, kako bi se izgradio novi, a tokom izvođenja radova saobraćaj će biti potpuno obustavljen, saznaju "Nezavisne".

Stanje elementarne nepogode u Novom Gradu, obustavljena nastava u školama

Stanje elementarne nepogode u Novom Gradu, obustavljena nastava u školama


Do obustave saobraćaja zbog izgradnje mosta u Dervišima neće doći u narednih mjesec dana.

Dejan Mijić, predsjednik Udruženja saobraćaja i veza pri Privrednoj komori Republike Srpske, potvrdio je da je mjesto na kom su najavljeni radovi žila kucavica, odnosno bitan put koji povezuje Laktaše sa Banjalukom.

"To područje je naseljeno i naravno da će doći do ogromne gužve u gradu", naveo je on.

Dojave o bombama u beogradskim školama – roditeljima javljeno da ne dovode decu

Dojave o bombama u beogradskim školama – roditeljima javljeno da ne dovode decu

Kako kaže, svi prevoznici, kako u putničkom, tako i u teretnom saobraćaju, imaće ogromne troškove.

"Smatramo da je veoma diskutabilna odluka da se saobraćaj u potpunosti obustavi, te smo predložili da se ili postavi privremeni most ili neka vrsta alternativnog prelaza", istakao je on.

Mještani se slažu da je most oronuo i da mu je potrebna rekonstrukcija, ali ističu da će njegovim rušenjem doći do problema u protoku saobraćaja.

Još jedna nestvarna partija Jokića – Denver poveo u finalu!

Još jedna nestvarna partija Jokića – Denver poveo u finalu!

"Svi mi koji živimo na tom području imaćemo problem sa odlaskom do grada, jer se neće moći doći od 'Centruma' pa do prijedorske petlje", objasnila je zabrinuta mještanka i dodala da je šest mjeseci dug period.

"Mislim da će biti kolaps u saobraćaju tokom izvođenja navedenih radova", zaključila je ona.

Nataša Ivetić, član Savjeta mjesne zajednice Zalužani, potvrdila je za "Nezavisne novine" da će navedene obustave prouzrokovati ogromne gužve.

Vodostaj Une i dalje raste: Zaustavljen saobraćaj na putu Kostajnica - Kozarska Dubica

Vodostaj Une i dalje raste: Zaustavljen saobraćaj na putu Kostajnica - Kozarska Dubica

"Iako će doći do gužvi u saobraćaju, ovo je ipak jedini način da se završi projekat koji smo svi mi mještani Zalužana čekali duže od 20 godina", rekla je ona.

Ivetićeva je u ime Savjeta MZ apelovala na učesnike u saobraćaju da budu strpljivi i shvate novonastalu situaciju, koja će svima, kako je istakla, donijeti samo pozitivan ishod.

Radovi i na pružnom prelazu

Kako kaže izvor "Nezavisnih novina" iz Gradske uprave, zaprimljeno je obavještenje o početku radova na rekonstrukciji pružnog prelaza Zalužani, na Putu srpskih branilaca.

"Za vrijeme izvođenja radova na zamjeni patosnica na pružnom prelazu, u trajanju od tri dana, saobraćaj za sva vozila na ovom dijelu puta biće potpuno obustavljen", kazao je on.

(Foto: Gradska uprava/A.Čavić)

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.