Prvi pretres nakon što je izmijenjeno sudsko vijeće

Nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2021. 16:00

Benedi Đukanović dao je automatsku pušku Željku Kovačeviću 15-ak dana prije ubistva Slaviše Krunića i člana njegovog obezbeđenja Žarka Pavlovića, ispričao je to svjedok Sreten Popović koji je i sa Đukanovićem i Kovačevićem, kako je naveo, bio u prijateljskim odnosima.

Tome je i sam Popović prisustvovao, ali nije se sjećao detalja i izgleda samog oružja. Popović je rekao da je kod Kovačevića, koji je označen kao jedan od napadača, a koji je ubijen tokom napada na Krunića, oružje pronađeno i ranije. Oduzete su mu automatske puške, a koje je prema iskazu svjedoka koristio za lov iako nije dozvoljeno da se koriste u te svrhe. Na njegovo svjedočenje stigao je prigovor tužioca jer je iskaz o predaji oružja neistinit, a što će biti naknadno dokazano tvrdi tužilac.

I sam svjedok Popović bio je hapšen nakon ubistva jer ga je policija dovodila u vezu sa Željkom Kovačevićem. Svjedok odbrane danas je bio i vještak Drago Dujaković koji je vještačio automobil u kome su ubijeni Krunić i Pavlović. Govorio je o mehanizmu i načinu kretanja ovog vozila. Potvrdio je i da auto tokom vještačenja nije bilo u pokretnom stanju niti se moglo upaliti.

Ovo je prvi pretres nakon što je izmijenjeno sudsko vijeće. Na prethodnom ročištu polemika se vodila jer je odbrana tražila da se novi članovi vijeća izjasne o tome da li su upoznati sa dokaznim materijalom. Nisu se izjašnjavali jer predsjednik vijeća Branimir Jukić to nije dozvolio s obzirom da zakon nove članove vijeća na to ne obavezuje. Od prethodnog do današnjeg ročišta i odbrana trojice optuženih imala je vremena da razmisli da li će se protiviti novom sastavu vijeća.

Izjasnili su se da primjedbi nemaju. U suprotnom bi se svi dokazi morali izvoditi ponovo, na ovaj način do toga neće doći. Nisu odbrani smetali novi članovi sudskog vijeća, ali jeste kamera ATV-a.

Iako je sudija Jukić na zahtjev odbrane još ranije zabranio snimanje optuženih sa lisicama što ATV poštuje, branilac Benedija Đukanovića, Tatjana Savić tvrdila je da smo snimak optuženih sa lisicama na rukama sa prethodnog ročišta emitovali. Međutim, naša ekipa na tom ročištu nije ni prisustvovala, te je Savićeva pobrkala televiziju u čijem je programu vidjela ono što je predsjednik sudskog vijeća zabranio da se snima.



  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина