Папрена цијена

Од идуће седмице паркинг у Бањалуци дупло скупљи

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2023. 19:14

Паркинг у Бањалуци од првог октобра биће двоструко скупљи.

За разлику од прошлог покушаја, овај пут паркинг зоне се неће мијењати.

Било како било, грађанима, а и посјетиоцима, мало шта је јасно у вези са паркингом, али јасно стављају до знања да им поскупљење не одговара. 

По најновијем цјеновнику, сат времена у нултој и првој тарифној зони паркирања умјесто једне коштаће двије марке. У другој зони сат времена паркинга сада ће коштати једну марку. Цјелодневна карта износиће седам умјесто досадашњих пет KМ, а у другој умјесто три сада ће бити пет KМ кажу из Градске управе. 

"Што се тиче цијена мјесечних, ако говоримо о станарским картама оне се неће мијењати, 50 KМ, што се тиче друге зоне она ће бити мјесечно 60, односно годишње 600. Прва зона ће бити 100 односно годишње 1.000 KМ. Сада је правилник објављен што значи, ступа на снагу првог октобра тако да неће више забуне бити", каже Синиша Штрбац, начелник Комуналне полиције Бањалука.

Овце побрсиле 100 килограма канабиса

Овце побрсиле 100 килограма канабиса

А нема забуне ни у томе да је градоначелник овај правилник донио самоиницијативно без подршке градске скупштине, кажу из СНСД-а. 

"Још једна одлука која ће проћи мимо сагласности скупштине града иако је закон о локалној управи и самоуправи прилично јасан-све цијене поскупљивања која се тичу комуналних услуга морају прије тога добити сагласност скупштине града о којој у овом случају уопште се није ни разматрало. Kлуб одборника СНСД-а ће у наредном периоду тражити начин да ову незакониту одлуку стави ван снаге", истиче Бојан Пећанац, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

Из СНСД-а кажу да је ово већ трећа незаконита одлука, почетком авугста су промијењене зоне и повећале цијене, затим је паркинг у највећем граду Српске био бесплатан, да би на крају зоне остале исте, уз двостуко повећање цијене паркинга. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)