Субвенције

Протест бањалучких пољопривредника

  • Извор: АТВ
  • 18.12.2023. 19:33

Бањалучки пољопривредници затражили су субвенције које су у буџету. Градски менаџер је проблиједио, замуцкивао и невјешто се правдао. Оправдања су пољопривредници сити, поготово они који су очекивали субвенције па на крају морали да подигну кредите како би опстали.

"Ова градска управа њихова је парола шта рећи, а не слагати, значи све живо могуће је слагано", "Нема ме нигдје, само кредита имам, све један ћу свој документ доставити, ја сам све дигао кредит да посијем и засијем", "Ја морам тај кредит платити, сви знате да морате кредит платити, имао крува не имао, кад дође датум 15-20 ја морам тамо однијет те паре", поручили су пољопривредници.

Градски менаџер и за то криви скупштинску већину. Каже средстава ће бити када они пристану на кредитно задужење и ребаланс буџета. Гдје је њихових 1,3 милиона желе да знају пољопривредници. 

"Кресојевић: Што не питате скупштину града што не усвоји ово што тражим? Пољопривредници: Усвојено је, исплатите ви нама ово наше. Кресојевић: Је л' усвојено ово? То вас не интересује, не интересује вас како се пуни буџет је л' вас не интересује? Пољопривредници: Немојте бити такав. Кресојевић: Шта је проблем? 

На вријеме је усвојена одлука о субвенцијама, гдје су паре, питао је и предсједник Градске скупштине? И то није једини проблем. Ту је и рушење "Крајишке куће" која је пољопривредницима била огроман извор прихода. Градски менаџер признаје да ни за то није постојала дозвола. 

"Није потребна грађевинска дозвола. (Значи може рушити било ко у граду шта год жели?) Не може, не може", каже Бојан Кресојевић, менаџер града Бањалука. 

Неко ко се назива градским менаџером, шта год то било и чиме год да се та особа бави, не би требало да овако напамет лупа и заборави да је и изградња кружног тока код Кастела почела без грађевинске дозволе па је ретроактивно набављана након што су радови заустављени. А ако се не заустави бахато понашање и лагање пољопривредника, они ће на нови протест. Ако не добију паре, блокираће центар града у новогодишњој ноћи па нека онда којекакви менаџери и савјетници објашњавају Бањалучанима и гостима зашто су на новогодишњем протесту умјесто дочеку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм