Banjaluka

Radovi na izgradnji glavne saobraćajnice u Priječanima nemaju građevinsku dozvolu

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2022. 19:54

Republička uprava za inspekcijske poslove obišla je naselje Priječani gdje su u toku radovi na izgradnji glavne saobraćajnice. Utvrđeno da za te radove ne postoji građevinska dozvola kao ni projektna dokumentacija, saznaje ATV.

“Radovi se odnose na rekonstukciju postojeće lokalne saobraćajnice, gdje je zatečen izvođač radova radova ‘Kozaraputevi’ d.o.o. Banjaluka. Za navedene radove ne postoji izdata građveniska dozvola , kao ni projektna dokumentacija što je potvrđeno i od strane predstavnika izvođača“, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske.

Zbog učestalih poziva mještana ovog naselja, Republička urbanističko-građevinska inspekcija izašla je na teren i obišla mjesto gdje se radovi izvode.

Rekonstrukcija postojeće saobraćajnice ovdje u Priječanima je u nadležnosti grada Banjaluka i gradske Urbanističko-građevinske inspekcije. Gradonačelniku Drašku Stanivukoviću u posljednje vrijeme postala je praksa da građevinske dozvole izdaje tamo gdje ne bi smio dok je za radove za koje su one neophodne, nema.

Gradonačelnik je prije nekoliko dana obišao ovo gradilište, ali radnike tamo nije našao, što je objavio i na svom Jutjub kanalu. Obavio je i telefonski poziv  gdje je upitao ko je dao nalog da se ne radi. Odgovorili su da ne mogu raditi kada ne znaju šta da rade,  

“A ko je dao nalog da se ne radi?”, “Nije niko, izvođač je sam obustavio radove. Ne može raditi kad nema podataka šta da radi.”

Gradonačlenik je početkom mjeseca kada su počeli radovi rekao da je njihovom početku prethodilo i izazovno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kao i brojne druge procedure koje je bilo neophodno riješiti. Međutim, očigledno je ozbiljene i neophodne procedure za ove radove nisu riješene. Na taj način su nadležna odjeljenja u gradskoj upravi, ali i gradonačelnik napravili još jedan propust u nizu.


Тагови:
  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.