Tema dana

Topić za ATV: Penzioneri dobili 50 KM da dođu na protest, prestati sa cirkusima

  • Извор: АТВ
  • 30.06.2023. 20:48

SNSD je još utorak bio spreman da donese odluku o kreditnom zaduženju za spas preduzeća Akvana, odnosno kako bi se vratili dugovi prema povjeriocima, rekao je za ATV Dragoslav Topić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Podsjetio je da je gradonačelnik Banjaluke u utorak uveo građane u Gradsku upravu nakon čega je prekinuta sjednica Skupštine grada, te kazao i da je šef kluba odbornika PDP-a bio potpuno iznenađen tim potezom gradonačelnika.

Da je Staniuvković htio da se taj dan riješi problem, problem bi se taj dan i riješio, kaže Topić.

„Očigledno da je pod padom popularnosti, pokušao da se vrati na svoj teren, a to je teren ulica i narod. Mi prepoznajemo nešto sasvim drugo, a to je rad i legitimno i zakonsko donošenje odluka tamo gdje im je mjesto a njima nije mjesto na ulici već u Skupštini grada Banjaluka“, poručio je Topić.

On tvrdi da su penzioneri koji su došli na Stanivukovićev protest pred Gradsku skupštinu dobili po 50 KM i dodao da je na protestu bilo oko sto ljudi.

„Potrebno je prestati sa cirkusima i predstavima i da se vratimo u skupštinske klupe jer se tu donose odluke za građane Banjaluke“, rekao je Topić u Temi dana ATV-a.

On je kazao da je gradonačelnik predložio kreditno zaduženje od pet miliona maraka za spas „Akvane“, a u utorak je napravljena predstava jer se predstavilo da vladajuća većina neće da pomogne „Akvani“.

„Mi smo pokazali da to želimo. Ono što nas je zabrinulo jeste da gradonačelnik sadašnji direktor nemaju viziju kako će potrošiti kreditna zaduženja od pet miliona maraka koje će vraćati građani Banjaluke narednih sedam godina, i to po možda nepovoljnoj kamatnoj stopi od 6,2 odsto. Naše pitanje je bilo ' da li ćete izmiriti dugove za koje dižemo kredit', da 'Akvana' ponovo ne bi došla u blokadu i da određeni gradski moćnici ne bi preuzeli i kupili zemljište na licitaciji kako bi napravili stambeni kompleks 'Futur 2'“, izjavio je Topić.

Ukupna dugovanja „Akvane“ su 5,5 miliona KM. Apsurd je, kaže Topić, da JP “Akvana“ nije dostavila Skupštini grada svoj plan poslovanja na usvajanje što je dužna po zakonu.

Rekao je da pojedinci vide spas "Akvane" u otpuštanju radnika, što, ističe, nikada nije bila politika SNSD-a niti će ikada podržati tako nešto.

Gostovanje Dragoslava Topića u temi dana ATV-a možete pogledati u video prilogu.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.