Ne mogu govoriti o kvalitetu, kada ne kontrolišu kvalitet

Agencija za lijekove nema laboratoriju za kontrolu gasa, nikada nisu kupili opremu

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2021. 15:13

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH ne posjeduje laboratoriju u kojoj može da testira gasove jer je riječ o preskupoj opremi, potvrđeno je za ATV u Agenciji.

"Agencija nema ni mogućnosti ni sredstava da to kupi, ranije nije ni kontrolisala gasove. Oni priznaju sertifikat proizvođača jer nemaju svoju opremu", kaže za ATV bivši pomoćnik direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva Zoran Josipović.

Draško Stanivuković je doveo u pitanje kvalitet medicinskog gasa kompanije SOL iz Italije, kojeg distribuira u BiH TGT doo Trn-a, a koju zasniva na "kontroli kvaliteta prve serije lijeka-medicinskog gasa i na kontroli svake uvezene serije lijeka - medicinskog gasa".

Ta kontrola nikada nije napravljena, jer Agencija za lijekove ne posjeduje laboratoriju u kojoj će testirati gas, jer je napominjemo, riječ o opremi koja je preskupa i Agencija je ne može priuštiti.

Stanivuković se oslanjao na informacije koje je dobijao od partijskog kolege Aleksandra Zolaka koji obavlja funkciju direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koje ne mogu ni na koji način biti potvrđene, jer Agencija ne posjeduje laboratoriju u kojoj bi testirala gas i govorila o kvalitetu samog gasa.

Do prije pet godina medicinski gas u Agenciji se nije ni smatrao lijekom. Svjetska farmaceutska javnost je zauzela stav da je kiseonik lijek, a onda je Agencija zauzela isti stav.

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)