Podmornica Titan

Posljednji minut u podmornici: Kiseonika nema, šta se dalje dešava?

  • Извор: АТВ
  • 22.06.2023. 09:06

Finalni sat kada će podmornica Titan ostati bez kiseonika u kojoj se nalaze putnici biće 13:18. Šta će se dalje desiti i šta se dogodilo, može se samo pretpostaviti, jer detalja nema. Ali, ono što je poznato je šta se dešava sa čovjekom kada ostane bez kiseonik.

Kada ostanete bez kiseonika, proces smrti može varirati u zavisnosti od mnogih faktora, uključujući brzinu pada nivoa kiseonika, individualne fizičke karakteristike i zdravstveno stanje osobe. Evo opisa mogućeg ishoda kada se nivo kiseonika iscrpi:

Kako nivo kiseonika opada, prvo se može osetiti osećaj gušenja i nedostatka vazduha. Osoba može osećati sve veći umor i slabost dok se boravi u okruženju bez kiseonika. Kako nedostatak kiseonika napreduje, mogu se javiti simptomi poput omaglice, zbunjenosti i gubitka svijesti.

Broje se minuti do tragedije: Podmornica u borbi s vremenom

Broje se minuti do tragedije: Podmornica u borbi s vremenom

Kada nivo kiseonika u organizmu postane kritično nizak, dolazi do hipoksije - nedostatka kiseonika u tkivima. To može izazvati ozbiljne posljedice na vitalne organe kao što su mozak, srce i pluća. Mozak prvi pati jer zahtijeva velike količine kiseonika kako bi normalno funkcionisao.

U ovom stanju, osoba može iskusiti intenzivno osjećanje konfuzije i dezorijentacije. Svijest se postepeno gubi, a osoba može upasti u komu. Bez kiseonika, srce prestaje normalno da radi, a disanje postaje nepravilno i na kraju se zaustavlja.

Smrt usljed nedostatka kiseonika, poznata kao asfiksija, je trenutak kada srce prestaje da kuca i disanje se zaustavlja. Bez neprekidne snabdijevanja kiseonikom, tjelesne funkcije postepeno prestaju da rade. To može dovesti do trajnog oštećenja mozga i organskih sistema, što na kraju dovodi do smrti.

Sudar automobila i motocikla, jedna osoba leži na cesti

Sudar automobila i motocikla, jedna osoba leži na cesti

Važno je napomenuti da je iskustvo smrti individualno i da se može razlikovati od osobe do osobe. Opisani scenario je jedan mogući ishod, ali tačan tok događaja može varirati u zavisnosti od okolnosti i bioloških faktora.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.