Poziva Bošnjake na jedinstvo

Dudaković drži govore dok mu se sudi za ratne zločine

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2023. 19:18

Dok mu se sudi za ratne zločine, on drži govore i veliča ih. Atif Dudaković obratio se povodom gošnjice tzv Armije BIH. Pričao je Dudaković o bosanskom inatu, zločinima, opominjao je dušmane i to rečenicom da "patriote sve pamte".

Pozvao je Bošnjake na jedinstvo baš kako je kaže bila jedinstvena tzv. Armija BiH i njen Peti korpus na čijem je čelu bio. Pozvao je Bošnjake i na spremnost na odbranu države. Sve je to iz prvog reda sluša i hrvatski član bh. Predsjedništva Željko Komšić. 

"Ova naša burna politička zbilja nam govori da mi znamo šta naši neprijatelji žele nama, ali mi očekujemo da budemo jedinstveni, kao što je bila jedinstvena naša Armija, složna i spremna na odbranu države Bosne i Hercegovine. Mi se nalazimo u orbiti gdje nema povratka, samo naprijed, sa nadom u sreću i zavjetom u bolje" rekao je Dudaković.

Republika Srpska zna ko su joj neprijatelji. A zna se na koga je i Dudaković mislio kada je govorio o neprijateljima - poručuje Milorad Dodik. Kaže Atif Dudaković je ratni zločinac a drži nam predavanja, što je razlog više da takva BiH nema razloga da postoji.

"Dudaković je zločinac, ubijao je Srbe bez ikakvog razloga i izvan kodeksa ponašanja profesionalnih vojnika, naređivao je da se civili ubijaju, pale kuće da sve što je srpsko se spali i on da nama drži priču o tome ko je neprijatelj", rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Apsurdno je sve što se dešava proučuju i iz Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih,posebno jer se sve dešava u sred suđenja, Evidentno je da se sve radi da se postupak obesmisli. A o žrtvama niko više ni ne govori. 

"Postupak je obesmišljen, pravi se circus od ovoga svega, Atif Dudaković se ponaša kao slobodan čovjek ima potpuno povjerenje da ga Sud BIH neće osuditi", kaže direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić.

Dva aršina Suda I Bih tužilaštva ponovo si došla do izražaja,kažu iz BORS-a. Tako nešto ne doprinosi boljem odnosu, ali sve to nam je kažu jasan znak da se dozovemo pameti.

"Ima ona narodna, vuk dlaku mijenja ali ćud nikad, upravo tako se ponaša čovjek protiv kojeg se vodi sudski proecs za teški ratni zločin a to je Atif Dudaković", kaže Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva BORS-a.

Da je sreće Dudaković bi bio u pritvoru i pravosnažno osuđen. O njegovom zločinu postoje video zapisi kako poziva da se spali sve što je srpsko, smatraju stručnjaci. 

"Onaj ko se borio na strani VRS ili je zločinac ili agresor a onaj koji je bio na strain famozne Armije BiH on je junak ili žrtva dakle god su ti standardi ba snazi u BIH nema mogućnosti", kaže dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić.

Krivična prijava zbog počinjenih ratnih zločina protiv Atifa Dudakovića podnesena je još 2006. godine, a optužnica protiv njega zvanično je podignuta tek 2018. 

Suđenje Dudakoviću i još šesnaestorici pripadnika bošnjačke vojske za stravične zločine počinjene nad srpskim civilima i zarobljenicima u Zapadnoj Krajini 1995. godine pred Sudom BiH već nekoliko puta je prekidano, a kraj maratonskom procesu se ne nazire.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.