Београд

Гујон: Подржавамо економски и културни опстанак Срба у ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 03.04.2024. 15:05

Директор Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон истакао је да Управа финансирањем пројеката помаже најугроженијим српским породицама у Федерацији БиХ, не само њихов економски развој, већ и очување културних посебности, јер је и једно и друго неопходно за опстанак Срба у овом дијелу БиХ.

Гујон је о положају Срба у ФБиХ разговарао са савјетником предсједника Републике Српске и предсједавајућим Општинског вијећа Босански Петровац Немањом Давидовићем, саопштено је из Управе Владе Србије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

"Разговарали смо о реализацији пројеката за које је Управа на овогодишњем конкурсу дала више од 11 милиона динара, за економску и културну дјелатност. У Дрвару ћемо помоћи куповином стеоних јуница и оваца, а помоћи ћемо и активности Центра за подршку повратницима у Босанском Петровцу", рекао је Гујон.


За свирепо убиство Зорићу потврђено 27 година затвора

За свирепо убиство Зорићу потврђено 27 година затвора

У саопштењу се наводи да ово није први пут да Управа подржава пројекте одрживог развоја у ФБиХ, јер је 2021. године уложила више од шест милиона динара (око 100.000 КМ) за стеоне јунице које су подијељене српским породицама у Босанском Петровцу.

Осим тога, пчеларском опремом и пољопривредном механизацијом снабдјевене су српске породице у Босанском Грахову и Посавини. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.