Хрвати у БиХ без легитимног представника у Предсједништву

  • Извор: АТВ
  • 02.03.2024. 19:15

Званичници Хрватске и хрватски представници у БиХ заједно, али Жељка Комшића ни на видику.

Све то говори да у Предсједништву БиХ нема легитимног представника хрватског народа.

Да тако више не може, порука је и хрватског премијера.

Андреј Пленковић подржао је договор из Лакташа, и поручио да се Изборни закон БиХ мора мијењати.

"Сматрамо да се та аномалија која постоји у смислу да већ четири пута се догодило у изборима за члана Предсједништва БиХ да Хрвати немају представника који је изабран већински од хрватског народа у БиХ, а тим и дезавуирамо оно што је било договорено у Дејтону 1995. године, да се то треба и може исправити ако постоји политичка воља. Приједлог који је био представљен на састанку челника у Лакташима је корак ка том смијеру", рекао је Пленковић.


Пронађена тијела дјеце супружника који су скочили са зграде

Пронађена тијела дјеце супружника који су скочили са зграде

Корак напријед сигурно није могућ уз стално мијешање странаца у унутрашња питања у БиХ. Договор из Лакташа највише је засметао странцима који вршљају у БиХ.

Политички лидери из Тројке то им и допуштају. Неки траже од нелегитимног Кристијана Шмита да наметне изборни закон.

БиХ, каже Драган Човић, функционисаће ако одговорност преузму само они које је бирао народ.

"Ја сам увјерен да БиХ неће бити функционална држава док извршна, законодавна власт и политичка власт коју је народ бирао, не преузме одговорност за извршну и законодавну власт и да  доноси одлуке. Тада ћемо вјероватно затворити врата онима који мисле да неке друге ствари могу радити наметањем или на неки други начин", каже Човић.

Пут БиХ ка ЕУ коче они који кажу да тај исти пут подржавају. Углавном странци који руше све договоре оних које је бирао народ. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.