Оџак

Иветић: ОХР је слуга бошњачке политике

  • Извор: СРНА
  • 05.12.2023. 12:26

Српски одборник у Општинском вијећу Оџака Дамир Иветић изјавио је да се ОХР претворио у политичку слугу бошњачке политике и народа, што се не показује само кроз монтирани процес против предсједника Републике Српске, већ и у свакодневном животу у свакој локалној заједници.

Иветић је истакао да је лицемјерно и крајње безобразно то што се ОХР огласио о смјени замјеника начелника општине Сребреница, штитећи тиме и директно стајући иза једног народа, док је остао глув на проблем и захтјеве српског народа у Посавском кантону.

Он је нагласио да је као представник српског народа у Посавском кантону више пута писао о положају и стању Срба у овом дијелу БиХ и да до данас никакав одговор није добио.

"Ако ћемо гледати паритет према народима онда је логично да се ОХР огласи поводом неуставне Владе Посавског кантона коју је и Омбудсман за људска права БиХ оспорио, односно у својој препоруци установио да је формирана мимо Устава Федерације БиХ и да је дискриминаторска", рекао је Иветић Срни.


Селмо Цикотић осуђен на три године затвора!

Селмо Цикотић осуђен на три године затвора!

Он је подсјетио да је 18. децембра прошле године прослиједио ОХР-у комплетан предмет и тражио интервенцију, али су остали нијеми.

"Желим да упознам јавност да је формирање руководства Општинског вијећа Оџак изведено мимо оних начела `инклузивности`, како то у саопштењу наглашава ОХР, јер нема припадника српског народа, иако постоји изабрани вијећник српске националности, што је самим тим преседан", указао је Иветић.

Он је напоменуо да се ОХР-у обратио и 14. новембра ове године достављајући документе о неусклађености Устава овог кантона са федералним Уставом, али је, такође, добио ћутање.

Иветић је истакао да се према свим наведеним чињеницама не може закључити ништа друго него да понашање ОХР-а у БиХ иде искључиво и само на штету српског народа, његових легитимно изабраних представника, што се потврђује и кроз процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика.


Трка почиње: Јуриш на Зеленског!

Трка почиње: Јуриш на Зеленског!

"Двоструки аршини и двострука мјерила више не пролазе ни код нас, али ни у европској заједници. Буде ли ова организација и даље постојала и своја правила тренирала само на штету српског народа, будимо сигурни да ће доћи до тачке кључања када ће српски народ рећи свој коначни суд и став о БиХ и останку у њој", поручио је Иветић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина