Srđan Perišić

"Iza optužnice stoji Amerika, nije samo Dodik na udaru"

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2023. 13:10

Jasno je da iza optužnice protiv Milorada Dodika stoji Zapad, konkretno Vašington.

Popručio je ovo u izjavi za ATV profesor geopolitike Srđan Perišić i naglasio da je uvjeren da će građani stati u odbranu institucija Republike Srpske.

"Ovo je najnoviji momenat u BiH usmjeren na rušenje Republike Srpske. Optužnica ima za cilj da skloni predsjednika Republike Srpske iz političke sfere. Sa onim sankvcijama koje je Vašington uveo, optužnica je nastavak toga. Jasno je da iza toga stoje SAD. Cilj je skloniti Milorada Dodika. Nisu ga mogli skloniti na izborima, nisu ga prethodno mogli skloniti na protestima, a sada ga ovom optužnicom nastoje ukloniti. Jasno je da nije samo Milorad Dodik meta, već je meta cijela Republika Srpska. Očekujem da se javnost ovome suprotstavi", rekao je Perišić.

Naglasio je da Dodik nije predsjednik Srpske voljom Amerike, Sarajeva i zapadnih centara moći, već voljom naroda.


"Optužnica protiv predsjednika Srpska - političko i pravno nasilje"

"Građani Republike Srpske, ja sam ubijeđen, će stati u odbranu predsjednika Republike Srpske. Jasno je da iza ovoga stoji spoljni faktor, zapadni, konkretno Vašington. Sarajevski političari, Tužilaštvo, Sud BiH nemaju svoju volju, nemaju svoju politiku. Oni su produžena ruka američke spoljne politike ovdje na Balkanu i samoj BiH", naglasio je za ATV.

Podvukao je da je ovo problem i samih Bošnjaka što imaju takvu elitu koja ne zastupa njihove već američke interese.

"Naš problem, Srba u BiH, jeste što oni udaraju na Republiku Srpsku, žele da smijene rukovodstvo. Sve se odvija u širem globalnom sukobu koji Zapad vodi sa Rusijom. Zapad u tom sukobu gubi i sad hoće neki uspjeh u BiH tako što će 'disciplinovati Srbe. Kristijan Šmit je u tom kolu udara na Republiku Srpsku, on je instaliran da bi to uradio, on je i nametnut od strane Vašingtona uz pomoć Njemačke. Sve je ovo usmjereno ka sljedećem koraku, a to je da Kristijan Šmit nametne neke odluke o imovini u BiH, tj. o oduzimanju iomovine Republike Srpske. Sa jedne strane imate udar na rukovodstvo Republike Srpske, a s druge udar na imovinu Republike Srpske što je Šmit i najavio", kaže Perišić.

Objašnjava da nije meta samo Milorad Dodik, već cijela Republika Srpska.

"Dakle svi smo na udaru, svaki građanin Republike Srpske, svaki Srbin u BiH je na udaru i Kristijana Šmita i američke ambasade, cjelokupnog zapadnog spoljnog faktora. Uvjeren sam da će Srbi stati u odbranu svih građana. Predsjednik nije samo pojedinac već je to institucija koja sve nas predstavlja", rekao je i zaključio:

"Dakle, zato građani Republike Srpske će stati u odbranu te institucije i suprotstaviti se i vašingtonskoj amabsadi i Kristijanu Šmitu koji je došao da bude kolonijalni upravnik i uvjeren sam da ćemo pobijediti. Ovo je novi momenat u nizu dosadašnjih udara na Republiku Srpsku i vjerujem da ako budu insistirali na optužnici i isključivanju Dodika iz politike da će to biti prelomni momenat na dalja politička zbivanja".

Пратите нас и путем Вибера