Hrvatski portali o o izborima

"Komšoglu" pobijedio u mjestima sa bošnjačkom većinom

  • 12.10.2018. 12:42

Veliki broj desno orijentisanih hrvatskih portala ne može da se pomiri sa činjenicom da je Željko Komšić postao hrvatski član Predsjedništva BiH i iznosi statistiku izbora koja pokazuje da je Komšić isključivo izbor bošnjačkih birača.

Nazivajući Komšića - "Komšogluom", portali navode da je on u Bihaću dobio više glasova od Bećirovića i DŽaferovića, koji su bili bošnjački kandidati. 

"Komšoglu - marioneta Bakira Izetbegovića", dobio je više glasova od kandidata iz bošnjačkog naroda i u Bosanskoj Krupi, Srebreniku i Varešu, navode portali. 

Komšić je pobijedio i u drugim dominantno bošnjačkim sredinama poput Vogošće, u sarajevskoj opštini Centar, čak i u Starom Gradu, koji je apsolutno bošnjački kvart, te Novom Sarajevu. 

"Komšoglu" je, kako navode hrvatski desni portali, pobijedio i u Goraždu. 

Željko Komšić je ukupno dobio najviše glasova u 14 gradova i opština u Federaciji BiH sa bošnjačkom većinom. 

Hrvatski portali odbacuju svaku mogućnost komunikacije sa Komšićem i ocjenjuju da je on, uz Šefika DŽaferovića, zapravo, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH.  

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм