Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Ако је ишта антидејтонско у БиХ, онда је то дјеловање ПИК-а

  • Извор: АТВ
  • 07.12.2023. 10:00

Ако је ишта у БиХ неуставно и антидејтонски, онда је то дјеловање Савјета за имплементацију мира (ПИК), рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа Кошараца.

Кошарац је навео да на сједници ПИК-а, која је завршена јуче у Сарајеву, ништа ново: поново су се обрушили на Републику Српску, лажно је оптужујући за тобоже сецесионистичке политике и нападе на уставни поредак.

"Није нам изненађујуће што су јавно похвалили своју најбољу ученицу, самозвану предсједницу Јелену Тривић. Шта се друго могло очекивати? Ни јалова објашњења британске миљенице нису изненађујућа. За Тривићеву је 'Шмит реалност', а не колонијални управник који узурпира позицију високог представника. Ако јој је прихватљиво да се странци мијешају у изборно законодавство, прихватљиве су јој и све друге наметнуте одлуке, укључујући и оне нелегитимног и нелегалног (Кристијана) Шмита.

Вулић: Суд БиХ је за Србе модерни логор

Вулић: Суд БиХ је за Србе модерни логор "Силос"

А њему, том ноторном Шмиту, пуна су уста бриге о БиХ и њеним грађанима. Каквог ли лицемјерја и парадокса... Ако истински брине о очувању и стабилности БиХ, нека ову земљу већ сутра напусти првим летом за Њемачку", објавио је Кошарац на Инстаграму.

Он је нагласио да је свима који прате политичке процесе јасно да управо његов долазак кореспондира са највећом постдејтонском кризом у БиХ и урушавањем ионако урушеног суверенитета земље.

"Од начина на који је покушано његово постављење мимо Савјета безбједности УН, преко његовог неразумијевања актуелних политичких прилика у БиХ и глобално, и коначно до његових катастрофалних покушаја наметања сопствене воље као закона, сваки аспект његовог дјеловања додатно је нарушавао деликатну равнотежу која је предвиђена Дејтонским споразумом", истакао је Кошарац.

Кошарац: Суђење Додику напад на изборну вољу грађана Српске

Кошарац: Суђење Додику напад на изборну вољу грађана Српске

Према његовим ријечима, дипломате из држава које номинално подржавају такозваног високог представника свјесне су његовог штетног дјеловања, али је вјеројатно потребно пронаћи рјешење којим би се он повукао, а они сачували образ и кредибилитет.

"Шмит би заиста највећу услугу учинио и себи и БиХ ако би се већ сутра вратио у родну Њемачку или потражио неку другу туристичку дестинацију која би му више пријала", навео је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)