Министар

Кошарац: Ћорав посао Комшића и Бећировића

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2023. 13:18

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић на уставан начин штити интересе Републике Српске и да било какав пренос надлежности не долази у обзир.

"То српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и потврђује покретањем процедуре виталног интереса", истакао је Кошарац коментаришући закључке које су усвојили чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић, а на које је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић најавила вето.

Он је рекао да је потпуно видљиво да и даље постоји политичка структура у Предсједништву која покушава на сваки начин да дио надлежности који припада Републици Српској пребаци на ниво БиХ.

"То је ћорав посао и Бећировића и Комшића с обзиром на чињеницу да Устав БиХ јасно прецизира да је енергетика у надлежности ентитета. Помало постају фрустрирани чињеницом да Република Српска остварује евидентне резултате у области енергетике, а да су озбиљни застоји у Федерацији БиХ (ФБиХ)", рекао је Кошарац, који је и члан Предсједништва СНСД-а.


Хезболах напао Израел

Хезболах напао Израел

Кошарац је навео да, са аспекта регулаторног оквира и доношења закона који су усклађени са европском легислативом, Република Српска испуњава своје услове у складу са европски стандардима.

Он је поручио да Бећировић и Комшић енергију треба да усмјере на ФБиХ и начине како да донесу законе и хватају корак са Републиком Српском.

Кошарац је, коментаришући покушаје посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из ФБиХ да спријече финансирање пројекта медицинског комплекса у Бањалуци, рекао да свима треба бити јасно да Република Српска не пристаје на условљавања и да се ни СНСД, као носилац власти на заједничком нивоу, не може условљавати.

"Република Српска, сваки пут, путем својих представника у заједничким институцијама, покушава да нађе начин како рјешавати одређене проблеме. Овај начин, да се заустављају пројекти у Републици Српској изузетно је проблематичан. Додатно је проблематичан, ако такав однос стоји у главама лидера `тројке`", рекао је Кошарац.


Пристојност

Пристојност "на нивоу": Комшић амбасадорку Израела назвао будалом

Он је поручио да то значи њихову дисквалификацију из озбиљних политичких разговора.

"С друге старне, сваки пут покушавају да буду мегафони међународне заједнице, односно дијела западних земаља, које покушавају да зауставе развој Републике Српске", рекао је Кошарац.

Он је закључио да Републику Српску води озбиљно политичко руководство које се бави развојем Републике Српске.

"Политичари из ФБиХ не могу да зауставе развој Републике Српске и здравственог сектора", рекао је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.