Замјеник предсједавајуће Савјета министара

Кошарац: Резолуција - фалсификовање историје с циљем жигосања Срба и укидања Српске

  • 14.04.2024. 13:32

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да се муслиманска резолуција о Сребреници насилно и мимо Повеље УН настоји ставити на дневни ред Генералне скупштине УН, истичући да за то не постоји сагласност Предсједништва БиХ, нити било које друге институције на нивоу БиХ.

"Сви који намећу овај нечувени акт, а који фалсификује историјске догађаје, свесрдно учествују у додатној разградњи и урушавању БиХ, разарају Дејтон и Устав земље у коју се куну", поручио је Кошарац у објави на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Према Кошарчевим ријечима, њихов циљ није изградња повјерења и помирења на овим просторима, већ жигосање и анатемисање српског народа и укидање Републике Српске.

"С ким мисле да граде партнерство и европску будућност? БиХ може опстати само као дејтонска, састављена од два ентитета и три конститутивна народа. Ако уруше дејтонску структуру, а кренули су тим путем, шта остаје? Српска у таквој недејтонској и неуставној БиХ сасвим сигурно НЕ", поручио је Кошарац.

Додик позвао на усвајање извјештаја Комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци

Додик позвао на усвајање извјештаја Комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци

Он је додао да су у великој заблуди сви који мисле да ће Срби и Српска ћутке и погнутих глава прихватити омчу која им је намијењена.

"То што им фалсификовани документ спонзоришу потомци нациста и други западњаци, перући крв са сопствених руку… Е то је тек нови ниво огавности", оцијенио је Кошарац.

Кошарац је позвао на окретање унутрашњем договору, истичући да о судбини ове земље морају одлучивати њени грађани, а не странци, инострани тутори, којима ови простори служе као монета за поткусуривање, не марећи за животе оних који овдје живе.

"Српска те зове“ - У Бањалуци велики народни митинг због резолуције о Сребреници


Пратите нас и путем Вибера