Mustafićevi navodi

Mahmuljin u Izetbegovićevoj vili u Turskoj? Mustafić i lider SDA neće biti ispitani

  • Извор: СРНА
  • 03.08.2023. 13:32

Sud BiH neće tražiti da budu ispitani srebrenički bivši funkcioner Ibran Mustafić i lider SDA Bakir Izetbegović u vezi sa Mustafićevom informacijom da se osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nalazi u jednoj od vila lidera SDA Bakira Izetbegovića u Izmiru u Turskoj.

"Sud BiH je donio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Mahmuljinom i nema nove informacije u tom pogledu zaključno sa današnjim danom", rečeno je Srni u Sudu BiH.

U vezi sa pitanjem Srne da li će tražiti da budu ispitani Mustafić i Izetbegović jer je Mustafić nedavno na svom Fejsbuk profilu objavio da ima saznanja da se Mahmuljin nalazi u Izmiru u Turskoj u jednoj od Izetbegovićevih vila, iz Suda su odgovorili da se treba obratiti "nadležnim policijskim i tužilačkim organima jer Sud za navedeno nije nadležan".

Objavljena informacija da je Mahmuljin u Izetbegovićevoj vili u Izmiru - izvršiti hitnu provjeru

Objavljena informacija da je Mahmuljin u Izetbegovićevoj vili u Izmiru - izvršiti hitnu provjeru

Nakon što je Mustafić objavio da je Mahmuljin u Izmiru u vili Izetbegovića, predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić zatražio je hitnu istragu i da se ispitaju Mustafić i Izetbegović jer zločinac kao što je Mahmuljin ne smije biti na slobodi.

"Uzmemo li u obzir način na koji je Mahmuljin pobjegao za Tursku, a znamo da je Sud BiH pod kontrolom SDA, ovo bi mogla biti dobra informacija o tome gdje je i pod čijom zaštitom je Mahmuljin", rekao je Kojić Srni.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH osudilo je krajem aprila 2022. godine Mahmuljina na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina za zločine počinjene nad ratnim zarobljenicima i srpskim stanovništvom u Vozući i Zavidovićima 1995. godine.

Iz Turske i dalje ni slova o Mahmuljinu

Iz Turske i dalje ni slova o Mahmuljinu

Sud je 28. novembra prošle godine izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Mahmuljinom nakon što se nije javio na izdržavanje kazne.

Nakon raspisivanja međunarodne potjernice, Sud BiH je poslao i zamolnicu Turskoj za izručenje osuđenog Mahmuljina. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!