Шокантни детаљи

Мамић Дебевцу поклонио сат од 15.000 евра, предсједник Суда БиХ добио и ауто

  • Извор: Кликс
  • 15.02.2024. 12:56

Тужилаштво БиХ је предложило продужење притвора предсједнику Суда БиХ Ранку Дебевцу и бившем директору Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА) Осману Мехмедагићу. На рочишту су изнесена поприлично шокантна сазнања, али и прочитани искази свједока.

Код прве тачке на данашњем рочишту је јавност искључена због, како је наведено, повјерљивости и јер је исказ давала једна радница Суда БиХ како би се заштитио њен интегритет.

У другој тачки, наведено је како је Дебевец примио на поклон аутомобил ауто-куће из Љубушког "Крамар" против које се у периоду од 2019. до 2021. године водио велики број поступака. Он је наводно узео аутомобил поло у вриједности од око 15.000 КМ.

Дебевец је ово возило регистровао на име сестре своје супруге, а она је дала исказ и рекла да никада није купила тај аутомобил и да ју је Ранко Дебевец замолио да региструје на њено име. Тужилац је спомињао и састанке у Шпанији Ранка Дебевца, али се то не односи на ове истражне радње већ ће бити предмет будућих.

Испливале фотографије голе жене у службеном ауту: Петровићев пријатељ се похвалио

Испливале фотографије голе жене у службеном ауту: Петровићев пријатељ се похвалио

Трећа тачка се односи на бјегунца од хрватског правосуђа, бившег првог човјека загребачког Динама, Здравка Мамића који је дао исказ у СИПА-и.

Није утврђено када су се састали јер је Дебевец скоро све своје састанке и путовања означавао као ознаку повјерљиво и ДКПТ нема податак када су путовали у Љубушки.

Ријеч је о сату у вриједноти 15.000 евра и Здравко Мамић је рекао да је то симболични поклон који је дао предсједнику Суда БиХ у вријеме поступака екстрадиције који су вођени против њега јер је, како је рекао, "знао да је добро имати предсједника суда на својој страни за вријеме тих поступака".

Тужиоци су изнијели сазнања да се Ранко Дебевец састајао и са Ђорђем Ждралеом, који је био осуђен 2010. године због убиства тадашњег начелника Управе полиције Републике Српске Љубише Савића Маузера у Бијељини. Такође су навели да је Дебевец имао састанке и са Младеном Лучићем.

Познати јутјубер пронађен мртав: Ево на шта се сумња

Познати јутјубер пронађен мртав: Ево на шта се сумња

Када је у питању други осумњичени, Осман Мехмедагић, тужиоци су рекли да је саслушан Денис Стојнић у вези са сумњама да му је Мехмедагић издао исказницу ОБА-е и да је организовао физичке нападе на одређене особе и паљевине аутомобила.

Подсјећамо, Мехмедагић и Дебевец ухапшени су крајем децембра 2023. године.

Главни државни тужилац Миланко Кајганић који је казао да до сада прикупљени докази говоре о томе да су почињена кривична дјела злоупотребе службеног положаја, незаконито прислушкивање судије Суда БиХ и радника Тужилаштва БиХ приликом провођења истражних радњи Тужилаштва БиХ и Суда БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм