Aljoša Čampara

"Mehmedagić je falsifikator diploma, privatizovao je OBA"

  • Извор: СРНА
  • 04.11.2022. 15:13

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) Aljoša Čampara rekao je da je direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) Osman Mehmedagić falsifikator diploma koji je privatizovao instituciju.

"Šta je najveći problem države BiH? Što su pojedinci privatizovali institucije. Kada je privatizujete, onda ta institucija ne radi za državu i za građane. Osman Mehmedagić je privatizovao. On je falsifikator diploma. To je čovjek koji je falsifikovao svoje diplome", rekao je Čampara.

Čampara smatra da Mehmedagić uopšte ne bi smio biti zaposlenik, odnosno da je trebalo da već tri godine bude u penziji.

Čampara je, govoreći o dešifrovanoj aplikaciji "Skaj", rekao da je to veliki i složen predmet, ali da je dobro što su "neke stvari počele da se dešavaju", prenose federalni mediji.

"Mislim da je već dovelo do određenih visokih zvaničnika. Mislim i na Tužilaštvo i na neke druge policijske službenike. Kada pogledate, strašno je da su neki policijski službenici ili savjetnici koji su radili u OBA, pa kod nekih ministara, koji su trgovali sa tim dokumentima pa su uhapšeni, za koje se pripremaju optužnice. Mislim da je ovo tek početak", rekao je Čampara.