Mitrović - Kalabuhov: Uvesti nove avio-linije

  • 24.03.2021. 17:14

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović zatražio je danas pomoć od ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova za uvođenje novih avio-linija između dvije zemlje, kojim bi kao polazne tačne u BiH, osim Sarajeva, bili obuhvaćeni i Banjalukla, Tuzla i Mostar.

Mitrović je zatražio pomoć Kalabuhova pri intenziviranju aktivnosti da bi bile prihvaćene predložene dopune Aneksa važećeg Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Savjeta ministara i Vlade Rusije potpisanog 2009. godine, što bi omogućilo uvođenje nove avio-linije između dvije zemlje i značajno doprinijelo ekonomskom razvoju BiH.

Iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara saopšteno je da su, u skladu sa članom 19. Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Savjeta ministara i Vlade Ruske Federacije, zatražili od Ministarstva inostranih poslova sprovođenje konsultacija sa Ministarstvom transporta Ruske Federacije radi prihvatanja izmjena.

Predloženim dopunama uvode se nove tačke dolaska i polaska, odnosno, osim Sarajeva se kao polazne tačke u BiH predviđaju Banjaluka, Tuzla i Mostar, a kao dolazne tačke u Ruskoj Federacije uvode se Šeremetjevo i Senkt Peterburg.

Sagovornici su razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje dvije zemlje, a, prije svega, bilo je riječi o temama iz oblasti transporta i vazdušnog saobraćaja, odnosno mogućem povećanju kontingenta bilateralnih dozvola, te izmjenama Sporazuma.

Mitrović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Rusije u BiH i mnogo uspjeha u budućem radu, posebno na uspostavljanju saradnje u oblasti infrastrukture i ekonomije, te željezničkog saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм