Dogovor sa Vulinom

Mitrović: Narednih dana sastanak o što skorijem otvaranju prelaza kod Bratunca

  • Извор: СРНА
  • 19.10.2021. 16:23

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović najavio je za naredne dane sastanak predstavnika carina i graničnih policija BiH i Srbije kako bi se sagledale mogućnosti da se što prije otvori granični prelaz Bratunac - Ljubovija.

Mitrović je rekao danas Srni da se o tome dogovorio sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom i da bi na sastanku trebalo da sagedaju da li eventualno ima nekih problema i na osnovu toga dogovore i procijene kada granični prelaz može biti i zvanično otvoren.

Mitrović je dodao da je otvaranje ovog graničnog prelaza dobar podstrek za razvoj privrede i ekonomije kako Bratunca, tako i Ljubovije i kompletnog područja koje gravitira tom dijelu.

On je ponovio da će se otvaranjem tog prelaza biti daleko veći ekonomski potencijali Bratunca sa jedne i LJubovije sa druge strane, kao i dijela BiH i Srbije koji gravitiraju tom području.

"Sa strane BiH planirana je izgradnja industrijske zone, a istovremeno bi se, pošto je to granični prelaz prve kategorije, smanjile ogromne gužve na Karakaju. Otvaranjem ovog graničnog prelaza imali bi i kraći, brži i efikasniji put između BiH i Srbije u ovom istočnom dijelu, između Bratunca i Bajine Bašte", pojasnio je Mitrović.

Ministar unutrašnjsih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je u Skupštini Srbije da svaki sporazum koji Srbija potpiše sa zemljama u okruženju daje priliku građanima da lakše i jednostavnije obavljaju svoje obaveze.

Vulin je predstavio tri prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Savjeta ministara, o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, o graničnim prelazima i o pograničnom saobraćaju.

"Sporazumi sa BiH ne samo da regulišu granične prelaze već uvode još jedan, to je Ljubovija – Bratunac, na onom čuvenom mostu koji je Srbija odavno završila, ali se čekala BiH", rekao je Vulin.

On je pojasnio da za prelazak mosta neće biti potreban pasoš, da će se Drina prelaziti jednostavnije pa će njima put biti skraćen i za 60 kilometara i da će tu biti prva zajednička carinska kontrola.


  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска