Министар безбједности

Нешић: Спреман сам да одговарам ако сам угрозио истрагу о Дебевцу и Мехмедагићу, нема недодирљивих

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2023. 14:59

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић изјавио је да је спреман да одговара уколико је угрозио истрагу о предсједнику Суда БиХ Ранку Дебевцу и некадашњем директору Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ Осману Мехмедагићу.

"Информације сам изнио неколико сати након спроведене акције и тиме нисам угрозио саму акцију и сасвим је нормално да министар безбједности има информацију прије медија", рекао је Нешић.

Он је додао да, уколико медији треба да знају за акцију прије него министар безбједности, онда се не може говорити да је БиХ нормална, него ненормална земља.

"Ја радим професионално свој посао и транспарентно према медијима и грађанима", нагласио је Нешић.

ВСТС суспендовао Ранка Дебевеца

ВСТС суспендовао Ранка Дебевеца

Коментаришући изјаву главног тужиоца БиХ Миланка Кајганића који је рекао да је једино Тужилаштво овлаштено да даје информације о оваквим предметима, Нешић је рекао да се не налази у овој изјави и одбио да новинарима каже ко га је обавијестио о акцији.

Министар безбједности у Савјету министара рекао је да нема заштићених без обзира коју функцију обављају и ко се огријешио о закон треба да буде процесуиран.

Коментаришући хапшење Ранка Дебевца и Мехмедагића, Нешић је поновио да нема недодирљивих, без обзира на којој се позицији налазе.

Нешић је нагласио да се не мијеша у рад истражних органа и Тужилаштва, јер жели да остане на нивоу својих надлежности, а исто тако и да заустави приче да је неко угрозио истрагу.

Ранко Дебевец и Осман Мехмедагић Осмица предати Тужилаштву БиХ

Ранко Дебевец и Осман Мехмедагић Осмица предати Тужилаштву БиХ

"Никада се нисам мијешао у истрагу ни Агенције за истраге и заштиту ни Тужилаштва, нити имам намјеру да то у будућности чиним", истакао је он.

Нешић се јавно извинио адвокату Сенки Ножици, јер је, како је рекао, изнио дезинформацију коју је и он добио о њеном хапшењу.

"Да ли ће ме тужити или не - то је на њој, а ја прихватам да сам погријешио и јавно се извињавам за сву бол коју сам јој нанио и спреман сам на сваки вид санкције", рекао је он и додао да би волио, ако може, да то заврше људски, а ако не, Суд је ту који ће дати коначну ријеч.

Он је рекао да не бјежи од закона и да се увијек одазива позивима судских органа, али да и од свих правосудних институција очекује да раде искључиво по закону.

Дебевца и Мехмедагића ухапсили су припадници Сипе према налогу Тужилаштва БиХ због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја на начин да су незаконито прислушкивали судије Суда БиХ и запослене раднике Тужилаштва БиХ приликом спровођења одређених истражних радњи у предметима Суда и Тужилаштва.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.