Саопштење

ПИК оптужио Српску и захвалио се Јелени Тривић

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2023. 13:03

Политички директори Управног одбора ПИК-а након састанка захвалили су се предсједници Народног фронта Јелени Тривић на разговору.

У саопштењу које обилује нападима на Републику Српску и оптужбама о "сецесионистиче политике" и нападу на "Мировни споразум и уставно-правни поредак БиХ", стигли су да се захвале Тривићки на помоћи.

"Политички директори УО ПИК-а су посебно захвални на излагању извршне директорице Transparency International БиХ Иване Корајлић, као и на разговорима са Јеленом Тривић, предсједницом Народног фронта, Славеном Рагужем, предсједником Хрватске републиканске странке, те Предрагом Којовићем, представником Наше странке".

Поред захвалнице Тривићки, Управни одбор ПИК-а осудио је владајућу коалицију у Републици Српској због напада на уставно-правни поредак БиХ. Ово су саопштили баш на дан када се суди предсједнику Републике Српске Милораду Додику у политичком процесу који је покренуо Кристијан Шмит.

Док Српске захтијева достојно спровођење Дејтонског споразума, у ПИК-у су закључили да се на тај начин удара управо на Дејтон. У саопштењу су се још једном пожалили на нападе на Кристијана Шмита.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)