OEBS 

Politički lideri dužni obezbijediti sprovođenje izbornih rezultata

  • 08.10.2018. 18:27

Šef Misije OEBS-a Brus Berton izrazio je danas zadovoljstvo činjenicom da su opšti izbori u BiH bili istinski konkurentni, te da su prošli bez većih incidenata ili prekida.

Iz Misije OEBS-a u BiH je saopšteno da je Berton čestitao građanima BiH koji su juče iskoristili svoje demokratsko pravo i izašli na izbore. 

"Dok čekamo konačne rezultate, ishodi izbora na određenim nivoima vlasti su jasni. Stoga čestitamo i pobjednicima, te zahvaljujemo svima koji su učestvovali u izborima, uključujući posmatrače koji su svojim radom doprinijeli održavanju fer i transparentnog procesa", izjavio je Berton. 

U kontekstu izjave Posmatračke misije ODIHR-a, Berton je istakao da su i dalje prisutne zakonske i sistemske manjkavosti, uključujući i razdvajanje kampanje na nacionalnoj osnovi, pristrasno izvještavanje medija, te neprimjerene pokušaje uticanja na birače. 

"Pozivamo nadležne organe da istraže sve tvrdnje o prevarama ili neprimjerenom ponašanju, te apelujemo da politički lideri preduzmu mjere u cilju vraćanja povjerenja građana u izborni proces", rekao je šef Misije OEBS-a u BiH. 

Berton je poručio da su politički lideri dužni obezbijediti sprovođenje izbornih rezultata i omogućiti formiranje zakonodavnih i izvršnih organa vlasti na svim nivoima, te nastaviti raditi na rješavanju najbitnijih i najhitnijih problema sa kojima se građani BiH suočavaju. 

"Za ostvarenje bilo kakvog napretka, neophodan je konstruktivan politički dijalog. Misija OEBS-a u BiH ostaje snažan i pouzdan partner građana i institucija BiH", dodao je Berton. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм