Денис Шулић

Провјерава се преписка у којој је лице из Сарајева одбило Србину издати смјештај

  • Извор: СРНА
  • 12.02.2024. 14:11

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево провјерава валидност преписке у којој лице из Сарајева одбија да изнајми смјештај особи српске националности, те да од надлежних органа има увјерење да ће бити најстроже кажњено ако се утврди да је то тачно.

Шулић је навео да је након увида у преписку, која је доступна на друштвеним мрежама, контактирао министра животне средине и туризма Федерације БиХ /ФБиХ/ Насиху Поздер која је брзо реаговала.

"Захваљујем јој на брзој реакцији јер су одмах контактирали министра унутрашњих послова у Кантону Сарајево да провјере да ли је та преписка валидна, да ли је тај изнајмљивач смјештаја стварно то написао", рекао је Шулић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да има увјерење од Поздерове и кантоналних министара да ће изнајмљивач смјештаја бити најстроже кажњен уколико се утврди да је преписка тачна.


Тадић: Повеља УН представља универзалну баштину, коју крши Шмит

Тадић: Повеља УН представља универзалну баштину, коју крши Шмит

"Волио бих, ако је то тачно, да му се одузме право на рад у области туризма", рекао је Шулић.

Он је навео да и брза реакција Поздерове показује да сви који се баве туризмом не желе никакве негативне конотације било да је ријеч о кретању туриста између Републике Српске и Федерације БиХ или иностраних туриста који долазе у Српску и ФБиХ.

Шулић је навео да је прошле године постојало добро партнерство у области туризма између Републике Српске и ФБиХ.

"Туристичка организација Републике Српске наступиће на сарајевском сајму туризма. Низ кантоналних туристичких организација наступиће овдје, на сајму у Бањалуци. То је још један показатељ како радници у туризму могу да допринесу бољем пословном и сваком другом амбијенту", нагласио је Шулић.


Приведена трудница: У болници напала портира

Приведена трудница: У болници напала портира

На друштвеним мрежама објављена је преписка у којој изнајмљивач смјештаја обавјештава потенцијалног госта да не изнајмљује смјештај Србима.

"Жао ми је. Не гостимо Србе/Српкиње. Таква су правила код нас", наведено је, између осталог, у преписци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: