Predsjedavajući Savjeta ministara BiH

Tegeltija: Uspješna borba sa pandemijom virusa korona

  • 23.12.2020. 14:40

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Sarajevu da će ovu godinu čovječanstvo željeti što prije da zaboravi, ali da se BiH uspješno borila sa problemom kovida 19 i da je ponosan na zdravstvene radnike.

Tegeltija je na konferenciji za novinare povodom prve godine rada aktuelnog Savjeta ministara podsjetio da ovaj saziv formiran godinu dana nakon opštih izbora, da je izabran nekomletan Savjet i da su komplentirani tek polovinom ove godine.

On je naveo da je u ekspozeu koji je dobio podršku akcenat bio na ekonomskim mirgacijama i evropskim integracijama.

"Imali smo saglasnost sa entitetskim premijerima. Nažalost nakon 100 dana morali smo promjeniti ciljeve i morali smo da mijenjamo politike. Problem sa pandemijom virusa korona natjerao nas je da mijenjamo politike i ciljeve i uđemo u borbu za život građana i borbu za ekonomiju", naglasio je Tegeltija.

On je istakao da su sa vladama entiteta usaglašene neke od ključnih mjera.

"Zdravstveni sektor je trebalo da se prilagodi situaciji i bilo je potrebno da nađemo način kako da se prilagodimo ekonomiji. Morali smo pooštriti mjere ulaska u BiH, a bile su to teške odluke sve sa ciljem da se omogući priprema za zdravstveni sektor", pojasnio je Tegeltija.

On je naveo da je potrebno riješiti sistem snabdijevanja, jer je BiH prijetilo da ostane blokirana ekonomski.

"Razriješili smo to pitanje i sada, nakon devet mjeseci, imamo nesmetanu razmjenu roba i usluga", istakao je predsjedavajući Savjeta ministara.

Tegeltija je naveo da se pristupilo i pregovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama, a da su ta sredstva proslijeđena entitetima s ciljem da nadomjeste gubitak javnih prihoda i da pruže podršku realnom sektoru. 

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм