СНСД

Вулић: Напад на Гогановића показује да Хелез има паравојну формацију која ради на томе да је што мање Срба у ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 17.01.2024. 22:01

Данашњи напад на замјеника министра одбране у Савјету министара БиХ Александра Гогановића у Сарајеву је крајње недопустив и јасно показује да министар Зукан Хелез има своју паравојну формацију која ради на томе да у Федерацији БиХ (ФБиХ) има што мање Срба, што укључује и заједничке институције, изјавила је предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић.

Она је исткала да је крајње недопустиво да неко ко је изабран од Парламентарне скупштине БиХ као представник једног народа, у овом случају српског, буде вријеђан и позиван на линч.

"Итекако ћемо против Хелеза поднијети кривичну пријаву због овог чина, али и због многих других његових преступа који се тичу непоштовања Устава, закона и нарушавања права свих конститутивних народа у БиХ", нагласила је Вулићева за Срну, прецизирајући да ће бити више кривичних пријава по више основа.

Смрт Србину: Хелезови сљедбеници напали Гогановића у Сарајеву

Смрт Србину: Хелезови сљедбеници напали Гогановића у Сарајеву

Вулићева је указала да је поразна чињеница да Хелез не поштује Устав и законе, који јасно кажу да Министарство одбране, попут Предсједништва БиХ, има три члана, односно министра и два замјеника која имају апсолутно једнака права када је ријеч о одлучивању и раду.

"То што његови политички комплекси то не могу то да прихвате је једна ствар, али сасвим је друга и недопустива да, у назовимо правној држави, Хелез и њему слични позивају на линч и одмазду над српским представницима", рекла је Вулићева.

Према њеним ријечима, познато је да у ФБиХ представници српског народа нису добродошли, да доживљавају најстрашније трауме, те да их се, попут случајева у Возући - тјера са подручја ФБиХ.

Стевандић: Напад на Гогановића резултат сталне харанге против Срба

Стевандић: Напад на Гогановића резултат сталне харанге против Срба

"Знамо сви да федерални министар унутрашњих послова и остали подржавају и соколе оне који врше насиље над Србима и српским народом јер насилници не буду процесуирани ни по ком основу", указала је Вулићева.

Вулићева је указала да данашњи инцидент показује да више нико од српских представника није сугуран када дође у ФБиХ.

"Не знам више на који начин да се српски представници понашају у парламенту БиХ јер смо међу ријеткима који поштују Општи оквирни споразум за мир у БиХ и законе. Очито је да никада не знамо ко нас иза којег ћошка вреба и да ли ће нас стићи какав метак или бомба. Очито је да предствници из ФБиХ навијају да - што је мање Срба, то је боље за њих, односно лакши им је и проходнији пут ка унитарној БиХ", навела је Вулићева.

"Поједини политичари из ФБиХ боравили у Дубаију код нарко боса Тите"

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић нападнут је данас у Сарајеву након политичког судског процеса предсједнику Републике Српске Милораду Додику, потврдио је за Срну шеф Кабинета замјеника министра одбране Александар Николић.

Николић је рекао да је министар одбране Зукан Хелез, након најаве подизања кривичне пријаве против замјеника министра одбране због присуствовања обиљежавању Дана Републике, индиректно позвао бошњачки народ на линч Гогановића.

Он је нагласио да је Гогановић склоњен у службено возило и на тај начин заштићен од линча, додавши да су нападачи све вријеме узвикивали: "Живио бег Хелез, смрт Србину Гогановићу".

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.