Забрињавајући подаци

Брзина односи животе

  • Извор: АТВ
  • 29.10.2023. 18:59

Црне хронике ових дана пуне саобраћајне несреће. Неприлагођена брзина процентуално је на путевима Српске најчешћи узрок. У Бијељини је судећи према извјештају Полицијске управе, у првих девет мјесеци ове године, неприлагођена брзина чини 50% броја забиљежених прекршаја.

"И даље је неприлагођена брзина најчешћи узрок саобраћајних незгода са настрадалим лицима. Чак 33 незгоде су се догодиле као посљедица неприлагођене брзине. У овом периоду евидентирано је 7.952 прекршаја што чини око 50 одсто од укупног броја прекршаја из области безбједности саобраћаја", каже Раденко Кнежевић, инспектор Сектора полиције за безбједност саобраћаја.

Број би био и већи да стационарни радари нису постављени. Чак 12 их је на подручју ПУ Бијељина, од који је 11 у функцији. Један од радара је и рекордер по броју евидентираних прекршаја.

Највећа фреквенција саобраћаја на региону Семберије јесте путни правац Бијељина-Тузла и путни правац Бијељина-Брчко. У мјесту Драгаљевац на путу ка Брчком је и стационарни радар који носи и треће неславно мјесто по броју забиљежених прекршаја брзине, те забиљежи дневно и преко 100 оних који су прекорачили брзину.

Несавјесни возачи не маре на апеле, ипак, оно што је евидентно је да их новчане казне које су законски прописане колико толико натјерају да прикоче. Стационарни радари су у том погледу доста помогли да возачи смање брзину.

"Kада је у питању брзина као узрок саобраћајних незгода са настрадалим лицима, констатујемо да је дошло до пада за око 10 одсто гдје је неприлагођена брзина доминантни узрок, односно чинилац незгоде", додаје Кнежевић.

У првих девет мјесеци на подручју ПУ Бијељина, догодило се 12 саобраћајних незгода са погинулим лицима и 66 са тежим, те 155 са лакшим тјелесним, у њима је 14 лица задобило смртне повреде, 52 теже и 229 лакше.

У првих девет мјесеци на подручју града Бијељине, смртно је страдало пет лица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.