Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske

Djeca sa Kosmeta dočekana u Višegradu

  • Извор: СРНА
  • 25.06.2023. 16:23

U Višegradu je danas dočekano oko 250 srpske djece sa Kosova i Metohije koja će narednih sedam dana boraviti kod porodica svojih vršnjaka iz Republike Srpske.

Djeca borave u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji jedanaesti put organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

U Andrićgradu su dočekana djeca iz Parteša, Pasjana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Zvečana i Leposavića, koja će narednih sedam dana biti smještena kod vršnjaka na Sokocu, u Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži i Trebinju.

Djecu su na Trgu Nikole Tesle dočekali ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Nešić je rekao novinarima da su Srbi sa Kosova i Metohije uvijek dobrodošli u Republiku Srpsku.

"Jedan smo narod. Mi u Republici Srpskoj znamo kako je njima. Želim da se ovdje osjećaju slobodno", rekao je Nešić.

Arlov je rekao da su djeca budućnost srpskog naroda i srpskog postojanja Kosova i Metohije.

"Zahvaljujem se svima koji su ih dočekali u Republici Srpskoj", istakao je Arlov.

Đurević je rekao da Višegad nakon četiri godine ponovo organizuje doček za djecu sa Kosova i Metohije.

"Drago mi je što su djeca nastavila da dolaze u Republiku Srpsku", rekao je Đurević.

Djeca su obišla most Mehmed paše Sokolovića, Andrićgrad i druge turističke znamenitosti Višegrada.

U Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine juče je dočekana grupa od oko 550 djece sa Kosova i Metohije koja će boraviti u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

U okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" od 2012. godine u 37 lokalnih zajednica u Srpskoj boravilo je više od 6.000 srpske djece u pratnji oko 550 prosvjetnih radnika.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?