Počeo drugi mjesec remonta

Godišnji remont u HE Višegrad biće završen u planiranom roku

  • Извор: АТВ
  • 10.08.2023. 20:20

Prvom sedmicom avgusta počeo je drugi mjesec planiranog remonta u Hidroelektranama Višegrad.

Kako poručuju iz ovog preduzeća, očekuje se da će remont biti završen u predviđenom roku, te da će spremni dočekati jesen.

"Vršili smo u prethodnom periodu sve pripreme za samu realizaciju remonta, od nabavke potrebnih materijala, do radova koji se mogu paralelno odvijati uz nesmetan i bez prekida proces proizvodnje", rekao je Darko Andrić, izvršni direktor za proizvodnju i upravljanje HE Višegrad.

Remont spada u posljednju fazu godišnjeg, najzahtjevnijeg posla, a to je provjera i zamjena svih dijelova koje osiguravaju nesmetan rad HE na Drini. Remont agregata obavljaju radnici Hidroelektrane.


Užas u Banjaluci: Dijete se povrijedilo na igralištu, nadležni ignorišu apele roditelja

Užas u Banjaluci: Dijete se povrijedilo na igralištu, nadležni ignorišu apele roditelja

"Remont na HE obavljaju radnici HE. U 90 odsto poslova obavljaju radnici koji su osposobljeni, a 10 odsto poslova obavljaju radnici, da kažemo treća lica van firme, koja su posebno specijalozovana za različite poslove", kaže Dalibor Delić iz Službe mašinskog održavanja HE Višegrad.

U prvoj polovini godine HE Višegrad je proizvela više od 90 odsto predviđene proizvodnje električne energije za ovu godinu.

Obnovom sva tri agregata, uz dobru hidrologiju, nastaviće da budu jedno od najuspješnijih javnih preduzeća u okviru Elektroprivrede Republike Srpske.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина