Obilježeno 130 godina postojanja

Mališani uljepšali gradski park u čast Rafinerije nafte Brod

  • Извор: Агенције
  • 14.06.2022. 16:00

Rafinerija nafte Brod svečano je obilježila 130 godina postojanja manifestacijom namijenjenom najmlađim sugrađanima ove opštine koji su učestvovali u konkursu za izbor najboljeg crteža na asfaltu i papiru.

"Već 130 godina Rafinerija raste i razvija se zajedno s opštinom Brod, a obilježavanje njene godišnjice smo posvetili upravo onima koji rastu i razvijaju se s nama, a to su naša djeca", kazali su iz Rafinerije. 

Gotovo 250 osnovaca, koji su u nedjelju popodne oživjeli gradski park, imali su "zadatak" da kroz svoje crteže prikažu šta se sve pravi od nafte i gasa, a neki su oslikali i svoje roditelje koji rade u Rafineriji. 

Mališani su kroz svoje rukotvorine oživjeli i teme kao što su "Moj grad Brod i Rafinerija nafte" te "Srpsko-rusko prijateljstvo država i generacija".

Konkurs za izbor najboljeg crteža otvorio je Anatolij Vaclavič Karaljus, generalni direktor Rafinerije nafte Brod, koji je uz čestitke učesnicima naglasio da niko od njih neće otići kući praznih ruku.

"Ove godine Rafinerija navršava 130 godina postojanja, i bez obzira na niz promjena kroz njenu istoriju, ona i dalje radi i radiće za dobrobit svih stanovnika Broda, kao i cijele Republike Srpske", kazao je Karaljus.

Ipak, kaže Karaljus, ova manifestacija nije bila posvećena samo obilježavanju godišnjice Rafinerije, nego najvećem bogatstvu koje imamo - djeci. 

Konkurs je održan uz podršku opštinske uprave Brod, kao i Turističke organizacije opštine Brod, dok su učestvovali učenici do petog razreda OŠ "Liješće" i OŠ "Sveti Sava".

Kako je ovom prilikom istakao Goran Vukojević, direktor Turističke organizacije opštine Brod, želja im je bila da gradski park ponovo oživi, a ova manifestacija je bila savršena prilika za to.

"Kad vidim park pun djece i meni je srce puno jer znam da će im ovo druženje ostati u sjećanju kao lijepa uspomena iz njihovog djetinjstva", kaže Vukojević. 

Manifestacija je okupila oko 250 učenika te više od 30 ekipa, koji su se odmah bacili na posao te ukrasili park s gotovo 80 crteža na asfaltu, dok su drugi svoje umijeće pokazali na papiru. 

Prva tri mjesta za najbolje crteže na papiru su osvojili Vanja Purić - na prvom mjestu, dok je drugo mjesto zaslužila Dorotea Kršić, a treće Viktorija Jovičić.

Od brojnih ekipa koje su oslikavale asfalt, prvo mjesto je osvojila ekipa broj 18, drugo ekipa broj 27, a treće mjesto broj 11.

Djecu su zabavljali brojni animatori, dok su se za atmosferu pobrinuli Maša i Medo, a na raspoloženje su uticali i raznovrsni pokloni. 


(Foto: Nezavisne.com)

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм