Postupili u skladu sa Zakonom

Navodno se pojavio "spisak": Oglasila se Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor

  • Извор: АТВ
  • 11.05.2023. 13:26

Sa učenikom Ugostiteljsko-ekonomske škole u Prijedoru i njegovim ocem obavljen je razgovor u policiji nakon što su se u medijima pojavile informacije da je dječak napravio "spisak".

Povodom jučerašnjih dešavanja oglasila se i škola, a saopštenje prenosimo u potpunosti. 

"Povodom jučerašnjeg događaja u JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor želimo istaći da je škola postupila u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i Protokolu o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u vaspitno-obrazovnom sistemu.

U ovom trenutku nemamo saznanja o postojanju pomenutog „spiska“. Takođe, informacije plasirane u medijima ne predstavljaju zvaničan stav naše škole.

Mi smo tokom jučerašnjeg dana obavili razgovore sa učenicima i njihovim roditeljima, jer su nam djeca i njihova bezbjednost prioritet u našem poslu.

Zajednički cilj i želja svih nas je da ne doprinosimo destabilizaciji i popularizaciji negativnih dešavanja. Podsjećamo na odgovornost, naročito kada su u pitanju maloljetna djeca o kojima se mora izvještavati sa posebnom pažnjom.

Očekujemo da plasiranje informacija u medijima upravo ide u tom pravcu", navodi se u saopštenju.

Oglasila se prijedorska policija: Nijedan učenik nije uhapšen, povećan broj policajaca oko škola

Oglasila se prijedorska policija: Nijedan učenik nije uhapšen, povećan broj policajaca oko škola

Prijedorska policija saopštila je da se preduzimaju sve potrebne mjere u cilju podizanja nivoa bezbjednosti učenika u i oko škola nakon prijave da je kod učenika srednje škole pronađen spisak sa imenima đaka sa kojima, navodno, nije u dobrim odnosima.

Kako su naveli iz Policijske uprave Prijedor, nijedan maloljetnik nije uhapšen niti je utvrđena osnovanost za dalje postupanje policijskih službenika po navedenim prijavama.

“Policijska uprava Prijedor zaprimila je nekoliko prijava od nastavnika i roditelja u smislu mogućih prijetnji i uvreda od strane učenika i po istima je postupano u cilju provjera tih navoda”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor. 

Policija provjerila navode o spisku u prijedorskoj školi

Policija provjerila navode o spisku u prijedorskoj školi

Dodali su da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju podizanja nivoa bezbjednosti učenika u i oko škola. U tom smislu, kažu, pojačano je prisustvo policijskih službenika u blizini škola, kao i sama komunikacija sa nadležnim u školama.

Podsjetimo, iz prijedorske Ekonomsko-ugostiljeske škole juče je stigla prijava da jedan od đaka koji pohađa ovu školu, ima papir na kojem se nalaze imena učenika s kojima navodno nije u dobrim odnosima. 

Kćerka mu poginula u masakru na Vračaru: Oglasio se srpski odbojkaš!

Kćerka mu poginula u masakru na Vračaru: Oglasio se srpski odbojkaš!

To nije jedini slučaj sa prijedorske regije. Učenik u JU SŠC "Đuro Radmanović" u Novom Gradu  došao je na nastavu sa plastičnim pištoljem.

Pratite nas i putem Vibera


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.