AMS Srpske

Nesmetano odvijanje saobraćaja

  • 17.05.2020. 08:07

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji odvija bez zastoja, na pojedinim dionicama kolovozi su mokri i klizavi, pa se vozačima savjetuje sporija i opreznija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Vozačima se savjetuje oprez zbog kretanja vangabaritnog prevoza na relacijama puteva Caparde-granični Karakaj i Banj Brdo-granični prelaz Rača.

Saobraćaj je usporen i izmijenjen na putnim pravcima na kojima se izvode radovi. Prolazak vozila reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Usporeno se vozi na dionicama Crna Rijeka-Bjelajce, Prijedor-Kozarac gdje je u toku sanacija klizišta, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Kneževo, na ulazu u Prnjavor gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja – Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika Priboj-Lopare, zatim u Priboju.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na putnim pravcima Rudanka-Doboj, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Ukrina-Gornja Vijaka, te Šekovići-Caparde.

U Banjaluci je zbog sanacije Gradskog mosta obustavljen saobraćaj za sva vozila, a prelaz će biti moguć samo za pješake. Saobraćaj je obustavljen do 5.00 časova sutra ujutro.

Kada je riječ o FBiH, saobraćaj je obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjeravaju se novoizgrađenom saobraćajnicom u neposrednoj blizini tunela.

Vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac /raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put prema Srebreniku/. Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Obustavljen je saobraćaj i u tunelu Vinac na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na planinskom prevoju Komar na magistralnom putu Donji Vakuf-Turbe vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Izmjene u odvijanju saobraćaja i dalje su aktuelne na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, kao i na dionici auto-puta Visoko-Kakanj kod Dobrinje.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. I dalje su zbog virusa korona privremeno zatvoreni prelazi za pogranični saobraćaj između BiH i Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

AMS podsjeća da je u Republici Srpskoj od 22.00 časa do 5.00 časova na snazi zabrana kretanja. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм