Разговор са дјецом широм БиХ

Нова банка обиљежила Свјетски дан штедње

  • Извор: АТВ
  • 01.11.2023. 14:50

Свако чување материјалних добара или новца представља штедњу. О томе су представници Нове банке, поводом Свјетског дана штедње, разговарали са дјецом широм Босне и Херцеговине.

Преко 400 малишана имало је прилику упознати се са радом Банке, те на забаван начин учити о штедњи, која је основа за дугорочну финансијску стабилност. Позитивне навике најбоље се развијају у дјетинству, те је Банка угостила ниже разреде основних школа из Бање Луке, Бијељине, Брчког, Фоче, Источног Сарајева, Мостара, Мркоњић Града, Приједора, Сарајева, Требиња, Тузле и Зворника, те средњошколци из Добоја. Kроз едукативне радионице, дјеца су учила како се новац користи на рационалан начин и да буду свјесни његове вриједности кроз вријеме. Kоји су то разлози за штедњу, како одвајати новац за штедњу, какве врсте штедње постоје, те многи корисни савјети о штедњи биле су основне теме за разговор из којег су сви могли да извуку корисне поуке.

Поред тога што је штедња вјештина која се учи и унапређује, она са Новом банком има и своју хуману страну, што је показала и актуелна кампања „Kраљевска штедња“, којом се промовише класична орочена штедња. Током кампање, Банка ће од сваког уговора који потпише са корисницима штедње донирати 1 KМ.

„Средства прикупљена током трајања кампање равноправно ће се распоредити Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести 'Искра' из Бање Луке и Удружењу 'Срце за дјецу обољелу од рака' из Сарајева. Ови мали суперхероји велика су инспирација и разлог зашто смо покренули ову хуманитарну активност, која има за циљ побољшање услова њиховог боравка у родитељским кућама. Желимо да допринесемо њиховом квалитетнијем животу, а дјечији осмијех је на врху листе наших приоритета“, саопштио је Стефан Пајић, руководилац корпоративних комуникација и маркетинга Нове банке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм