Цијене дивљају

Нова одредба регулисаће цијене основних намирница

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 19:57

Цијене у маркетима широм Српске дивљају, некад су грађани за векну хљеба издвајали 1.20, а данас и до 2.90 КМ. Купци своје незадовољство не крију кажу да са данашњим цијенама једва састављају крај с крајем.

- Ја примјећујем како у задње вријеме подижу цијене, што нисам очекивала јер је онај талас поскупљења већ прошао. На примјер ето чај гледала сам 1.15 један дан, сутрадан 2.20 - истичу грађани.

Зауставиће, кажу из Владе. Дорадиће постојеће уредбе у области животних намирница, нафте и нафтних деривата, а посебно у области пекарских производа. Нова уредба ускоро ће ступити на снагу, а њом ће бити проширен асортиман производа који подлијежу закону о маржи. 

- Оно што је наш превасходни циљ је да обезбиједимо основни хљеб или како га год назвали народни, домаћи хљеб, што јефтинији за грађане Републике Српске и да испоштујемо ову уредбу што се тиче марже на основне животне намирнице - каже Денис Шулић, министар трговине и туризма. 

Републичка тржишна инспекција ради пуном паром како би зауставили дивљање цијена. За нешто више од мјесец и по дана текуће године извршено је  500 контрола у маркетима. Изречено је доста прекршајних мјера, а укупна вриједност казни је око 150.000 КМ.

Казне иду и до 10.000 КМ за правна лица. Републичка тржишна инспекција ће и у наредним данима појачати контролу и пратити стање на терену.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм