Припреме у току

Планине у БиХ спремно дочекују зимску сезону

  • Извор: Независне
  • 29.11.2023. 11:46

Прве пахуље снијега на планинама у БиХ дају наду да ће ова зимска сезона бити знатно успјешнија у односу на претходну, а ако временски услови дозволе, и званична сезона би могла почети на вријеме.

На Јахорини увелико теку припреме за предстојећу скијашку сезону, која почиње 8. децембра. Посебан фокус је стављен на контролу и одржавање инсталација вертикалног транспорта, а тимови су посвећени безбједности и уживању скијаша на стази.

Ова олимпијска љепотица ипак је прије званичног отварања сезоне током викенда отворила једну стазу за скијаше, односно од недјеље је за све љубитеље скијања у рад пуштено сидро на Пољицама, а скијашима су доступне стаза 1б, као и покретна трака у оквиру полигона на Пољицама.

"Позивамо све љубитеље скијања и зимске чаролије да нам се придруже ове сезоне. Очекујемо најуспјешнију сезону до сада и радујемо се дијељењу радости скијања са вама", наводе из Олимпијског центра.

Јован Јошило ће данас бити изручен у БиХ

Јован Јошило ће данас бити изручен у БиХ

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић истиче да је менаџмент Олимпијског центра учинио значајне кораке како би побољшали искуство на стази, па су, осим већ доступних 49 километара стаза, додали додатна три километра, пружајући већи избор рута за све љубитеље скијања и сноубординга.

"Наш циљ је да пружимо посјетиоцима незаборавно искуство скијања и забаве на Јахорини и да оправдамо њихово повјерење. За незабораван боравак у планинском рајском окружењу, осим традиционалног скијања на врхунски уређеним стазама, поносимо се и додатним садржајима које чине наш ски-центар јединственим мјестом за зимски одмор", рекао је Љевнаић.

Како додаје, за оне који уживају у магији ноћног скијања нуде посебно искуство под звијездама, гдје њихов сноуборд парк представља савршено мјесто за љубитеље овог узбуђујућег спорта, док ће љубитељи брзе вожње моћи уживати у санкању на посебно припремљеним стазама.

Љевнаић наводи да је планирано и отварање ски-центра "Игришта" ради пружања додатних могућности за љубитеље зимских спортова на стазама које обећавају узбудљив и незабораван доживљај, а налазе се на путу Власеница - Хан Пијесак.

Ко ће добити накнаду штете од афричке куге свиња од одобрених средстава

Ко ће добити накнаду штете од афричке куге свиња од одобрених средстава

Самер Доловац, директор Туристичке организације Травник, казао је за "Независне новине" да се припреме за отварање зимске сезоне на Влашићу приводе крају.

"С обзиром на то да је снијег пао нешто раније него иначе, ми припреме приводимо крају, те би негдје средином наредног мјесеца са радом требао да почне вертикални транспорт", казао је Доловац.

Како је рекао, на Влашићу је већ примјетан већи број туриста.

"Без обзира на то што вертикални транспорт још не ради, ми имамо туриста, што је показатељ да ће ова зимска сезона бити наставак добре љетне, односно јесење сезоне", казао је Доловац, додајући да је на овој планини тренутна висина снијега око 20 центиметара.

"Ако нам временски услови буду ишли наруку, односно ако будемо имали минус, са радом могу почети и топови за осњежавање, што ће допринијети бољој сезони", казао је Долац, додајући да ће цијене ски-карата остати исте као прошле године, ако не дође до поскупљења струје.

Кадиров шаље сина (16) у војску

Кадиров шаље сина (16) у војску

Да је све спремно за зимску сезону на олимпијској планини Бјелашници за "Независне новине" су потврдили из ОЦ "Бјелашница".

"Спремно дочекујемо и ову зимску сезону, за посјетиоце наше планине у понуди имамо нове садржаје, како за одрасле, тако и за оне најмлађе. Ради се о клизалиштима, новом парку за малишане, као и осталим многобројним садржајима", наводе они, додајући да се званични почетак скијања на овој олимпијској љепотици очекује почетком наредног мјесеца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: