Осигуравају прелаз

Полиција на пружном прелазу у Залужанима

  • Извор: АТВ
  • 17.11.2023. 13:26

Сви заједно свједоци смо нажалост, да ни најсавременије осигуран путни прелаз на пругама не може спријечити незгоде и сачувати животе, уколико не постоји одговорност и свијест сваког учесника у саобраћају, када је у питању поштовање законских и саобраћајних прописа.

И док су, с једне стране, Жељезнице Републике Српске већ неколико пута апеловале и упозоравале на бахате возаче који својим возилима насилно пролазе кроз рампе, с друге, пак, грађани скрећу пажњу на дигнуте рампе у тренуцима док воз пролази.

Наиме, свједоци смо све учесталијих саобраћајних незгода на пружним прелазима који се дешавају управо због дигунуте рампе.

Управо због тога, на пружном прелазу у Залужанима, превентиве ради, стоји и полиција.

Ту су позиционирани како би, умјесто рампе коју компјутер спушта или диже у зависности од доласка воза, упозорили возаче на то да ли долази воз.

Случај из Рамића

На пружном прелазу Рамићи, јасно се види (фотографија) да воз пролази и то у тренутку док је рампа дигнута.

Жена која све то фотографисалам, скренула је пажњу и позвала на рјешавање овог проблема, како због дјеце и мјештана из овом дијела Бањалуке, тако и због свих других учесника у саобраћају, који, силом прилика, пролазе овом, тренутно опасном дионицом.

“Приватним путем смо дошли до информације да немају пружног радника и да је станица полиције обавијештена, а ми, грађани тог насеља као и дјеца која иду у школу и свакодневно прелазе тај прелаз немамо никакву информацију о томе”, навела је жена.

Она је додала да је у оба правца, на десетине метара, тим дијелом, зарасло шибље и шикар.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.