Petar Đokić

Poljaci planiraju proizvodnju traktora u Banjaluci

  • 12.06.2018. 17:01

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Poljske o mogućnosti organizovanja proizvodnje traktora na lokaciji preduzeća namjenske industrije "Kosmos" u Banjaluci.

Đokić je upoznao poljsku delegaciju, koju je predvodio predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije "Kontraktos" Vitold Kačevski sa uslovima investiranja i drugim aspektima u vezi sa poslovanjem u Republici Srpskoj. 

Ministar Đokić je naveo da se raduje mogućnosti za povećanje poljskih investicija u Srpskoj, ističući da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva pružiti punu podršku realizaciji ovog projekta, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

"Imajući u vidu činjenicu da u Republici Srpskoj ima oko 35 hiljada registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da postoje odlični uslovi za dalji razvoj poljoprivrede, našem tržištu su potrebni traktori", rekao je Đokić. 

On je naveo da će u cilju što bolje pripreme za realizaciju ovog projekta, biti urađena studija koja će obuhvatiti procjenu domaćeg tržišta, analizu okruženja, način plasmana proizvoda, kao i modalitete podrške ovoj vrsti proizvodnje. 

Predsjednik Regionalne privredne komore Poljske i suvlasnik kompanije "Kontraktos" Vitold Kačevski istakao je zainteresovanost za ulaganja i izrazio očekivanja da će uskoro jedan dio svoje proizvodnje organizovati na našim prostorima. 

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić i direktor preduzeća "Kosmos" Dušan Vještica. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм