Добој

Помоћ за породицу Радивојевић

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2024. 20:15

Добојлије су показале своју хуманост. Овај пут куповином колача у порти добојских храмова Рођења Пресвете Богородице и Светих апостола Петра и Павла. На тај начин донирали су новац како би осмочлана породица Радивојевић имала боље услове за живот.

"Свако по мало да да нешто, могли би бар мало да учинимо тој дјеци смисленији, да нечему се надају", каже Бранко Стојановић из Добоја.

"Колико се задесило толико сам дала. Да Бог помогне свакоме, па и нама који смо грешни", каже Цвијета Божић.

"То је јако хумано и хришћански да помогнемо колико можемо. Није лако данас одгајати породицу ни имати породицу", каже Никола Илић.

Око 300 колача припремиле су жене из Хуманитарне организације „Срби за Србе“. Акцију „Колачи из блока“ реализовале су у сарадњи са православном црквом.  

"Жене из наше организације су биле вриједне. Направиле смо све ове колачиће. Продајемо колачиће, а прилог је добровољан", каже Јелена Стјепановић, Хуманитарна организација "Срби за Србе" Добој.

"Црква и позива на хуманост, да будемо добри једни према другима, да покажемо како добро побиједи зло", каже свештеник Душко Недић.

Породица Радивојевић у насељу Трњани има шесторо дјеце. Живе у јако лошим условима. Био је то аларм „Србима за Србе“. 

"Акција за Радивојевиће је почела у Божићној акцији. Траје од почетка божићног поста до краја васкршњег поста. Циљ нам је да породицу у овој години уселимо у нови дом или адаптацију њиховог постојећег дома", каже Душан Гогић, Хуманитарна организација "Срби за Србе" Добој.

За све то биће потребно око 60.000 марака. "Срби за Србе“  кажу пред њима је још много посла. Спремили су низ хуманитарних акција у наредним мјесецима и позвали  своје суграђане да им се придруже. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм