ФПН

У сриједу предавање "Насљеђе Хенрија Кисинџера, крај или почетак епохе"

  • 25.12.2023. 12:14

Истакнути спољнополитички новинар и публициста Драган Бисенић у сриједу, 27. децембра, у Бањалуци одржаће предавање о теми "Насљеђе Хенрија Кисинџера, крај или почетак епохе".

Предавање, које организује Центар за федералистичке и међународне студије, биће одржано на Факултету политичких наука (ФПН) бањалучког Универзитета са почетком у 17 часова. За све заинтересоване улаз је слободан.

Бисенић је урадио и објавио више од двије стотине интервјуа са истакнутим свјетским званичницима и политичарима као што су Хенри Кисинџер, Збигњев Брежински, Николај Ришков, Петер Хандке, Тадеуш Мазојвецки, Хуанг Ху и многи други.

Био је дописник из Берлина и Савјета Европе, главни уредник више недjељника и магазина и аутор је бројних телевизијских и документарних емисија.

Написао је више књига: Од бакље до ломаче, Мистер Икс-Џорџ Кенан у Југославији 1961.- 1963, Пут ка миру: кемпдејвидски мировни споразум Израела и Египта 1978, Мала величанствена Србија - краљ чаја Томас Липтон у Србији 1915. и друге.

Од 2011. до 2018. године био је амбасадор Србије у Египту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)