Банка хуманог млијека

УКЦ Српске позива мајке које доје да донирају млијеко

  • Извор: Агенције
  • 13.10.2023. 12:16

Из Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске позвали су мајке које доје, а које су у могућности да донирају млијеко Банци хуманог млијека у Бањалуци.

Из УKЦ-а Српске подсјећају да је у Kлиници за дјечије болести 6. јула ове године почела са радом Банка хуманог млијека како би повећали шансе за преживљавање и бољи развој пријевремено рођене дјеце.

Мајке које доје, а које су у могућности да донирају своје млијеко за све информације могу се јавити на број телефона 051/343-066 сваки радни дан у периоду од 7 до 15 часова или на е-маил: банка.млијека@кц-бл.цом.

Банка хуманог млијека је пројекат реализован у склопу традиционалне хуманитарне кампање "С љубављу храбрим срцима", коју је покренула тадашња предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на иницијативу Удружења пријевремено рођене дјеце "Мрвице".

Како ће се исплаћивати борачки додатак за борце у Српској који су се пријавили први пут

Како ће се исплаћивати борачки додатак за борце у Српској који су се пријавили први пут

"Срећан сам и поносан што наша банка хуманог млијека успјешно ради и што све мајке које имају могућност, могу да донирају млијеко за наше мале хероје", рекао је Владо Ђајић, генерални директор Универзитетског клиничког центра.

Биљана Сузић, субспецијалиста исхране здраве и болесне дјеце, нагласила је да исхрана мајчиним млијеком са својим јединственим нутритивним и имунолошким вриједностима значајно доприноси правилном развоју и преживљавању пријевремено рођене дјеце.

"Kада мајка нема довољно млијека за своју бебу доказано је да као најбоља замијена може да послужи донирано мајчино млијеко. Овим путем позивамо и друге мајке које су у прилици да донирају вишак млијека које је драгоцјено за наше најмлађе пацијенте", рекла је Сузић.

 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)