Značajna pomoć

Zahvalnost Vladi Srpske za veliku podršku

  • Извор: АТВ
  • 08.07.2022. 18:28

Vlada Srpske obezbijedila je brašno, so, šećer, ulje i konzerviranu hranu za 15 javnih kuhinja u Republici Srpskoj. U Crvenom krstu Republike Srpske, preko koga je išla raspodjela zahvaljuju Vladi na konstantnoj podršci. Hvale se da su u prvom kvartalu dobili su znatnu finansijsku pomoć u iznosu od 60 500 KM. Sada, robne namjernice koje će pomoći da obroci budu još kvalitetniji, a i novu finansijsku pomoć od 120 hiljada maraka.

"Ovih 120 hiljada u narednom periodu će značajno podići kvalitet, omogućiti nabavku raznovrsnijeg asortimana roba za naše kuhinje, ali i omogućiti da naše kuhinje podignu svoju funkcionalnost", rekla je Snježana Kovač, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske pomogla je da opstane narodna kuhinja u Prijedoru. Tokom pandemije imali su finansijskih poteškoća, ali intervencijom Vlade problemi su riješeni kaže to predsjednik prijedorskog Udruženja “ Optimisti “. Zijad Čanić kaže da će zahvaljujući novoj intervenciji Vlade rasterećeno raditi i naredne mjesece.

"Ovo što je Udruženje narodna kuhinja “ Optimisti “ dobili to nam može biti za četiri mjeseca hrane, i ponovo hvala Vladi Republike Srpske", izjavio je Zijad Čanić,predsjednik Udruženja narodna kuhinja “ Optimisti “ Prijedor.

Do danas je podijeljeno oko 50 hiljada kilograma brašna, isto toliko I  konzervi graška, đuveča, pasulja, pašteta, dvije I po hiljade kilograma šećera, toliko i ulja i 1.210 kilograma soli.

"Isporuka prije svega brašna koje je samljeveno, pšenice koja je prethodno nabavljena i isto tako namjernice koje su nabavljene, odnosno formirani su paketi osnovnih životnih namjernica i podijeljeni prije svega javnim kuhinjama", rekla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Premijer Srpske Radovan Višković nedavno je izjavio i da će u narednom periodu biti distribuisano 500 hiljada kilograma brašna za socijalno ugroženo stanovništvo. Što se tiče javnih kuhinja, brašno za hljeb će biti obezbijeđeno za cijelu godinu.