Sastanci u Gradišci

Austrijska kompanija razmatra investiranje u Srpskoj

  • Извор: АТВ
  • 28.06.2023. 16:15

Vlasnik austrijske kompanije za proizvodnju prirodne i organske kozmetike „Štiks“ Volfgang Štiks danas je razgovarao sa predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj o mogućnostima da ova porodična kompanija iz Austrije, sa tradicijom dugom više od 50 godina, pokrene proizvodnju i investira u Srpskoj.

Sastanci,a, koju su održani u Gradišci, prisustvovali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, kao i menadžment kompanije „Galenfarm“.

Na sastancima, kojima je prisustvovao i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić, razgovarano je o uspostavljanju saradnje sa partnerima u Republici Srpskoj.

Kako je naglašeno u razgovoru, politika kompanije „Štiks“ je da za svoje proizvode koristi najbolje prirodne sastojke, a Republika Srpska na ovom polju ima šta ponuditi u smislu kvaliteta, ali i raznovrsnosti proizvoda.

Vrhovac: Investitorima ćemo predstaviti Republiku Srpsku na investicionom forumu

Vrhovac: Investitorima ćemo predstaviti Republiku Srpsku na investicionom forumu

Tokom posjete i obilaska kompanije „Galenfarm“ razgovarano je o proizvodnim kapacitetima ovog preduzeća iz Gradiške koje se bavi proizvodnjom dijetetskih, kozmetičkih i visokokvalitetnih herbalno ljekovitih proizvoda, te mogućnostima uspostavljanje saradnje ove dvije kompanije.

„Preduzeće 'Galenfarm' godinama uspješno posluje, a proizvodi ovog preduzeća zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta. Uvjeren sam da će ove dvije kompanije u narednom periodu uspostaviti uspješnu saradnju i da će kvalitet naših proizvoda biti prepoznat i na tržištima na kojima posluje kompanija 'Štiks'. Zahvalan sam gospodinu Filipoviću i njegovim saradnicima u Predstavništvu, koji sprovode aktivnosti na pronalaženju potencijalnih investitora spremnih da ulažu privredu u Srpskoj i siguran sam da će zajedničkim radom svih nadležnih institucija doći do značajnog povezivanja privrednih sektora Srpske i Austrije“, istakao je Šulić.

Zabranjen rad stočnim pijacama u Srpskoj

Zabranjen rad stočnim pijacama u Srpskoj

Filipović je rekao da Kompanija Štiks želi da identifikuje partnere i uspostavi kooperaciju sa domaćim proizvođačima u oblasti proizvodnje prirodnih i organskih proizvoda za kozmetičku industriju. 

„Kao i do sada, Predstavništvo će nastaviti da podržava investicione projekte kompanija iz Austrije, a našim preduzetnicima iz Republike Srpske stojimo na raspolaganju za uspostavljanje poslovnih kontakata na austrijskom tržištu. Pored kompanije Galenfarm, razgovarali smo i o mogućnostima kooperacije sa malim poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Filipović.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска