Извјештај

Градишка на листи микроградова будућности угледног "Financial Timesa"

  • Извор: Агенције
  • 23.02.2024. 07:15

Три града из БиХ уврштена су у извјештај "Европски градови и регије будућности 2024" који објављује fDi Intelligence, као дио Financial Timesa који се специјализује за анализу директних страних инвестиција.

Овај извјештај идентификује и оцјењује градове у Европи према њиховој атрактивности за стране инвестиције и њиховој стратегији, економској, финансијској и пословној снази.

На овогодишњој листи микроградова налазе се Тешањ на четвртом, Какањ на седмом и Градишка на деветом мјесту, преноси Индикатор

Financial Timesa сваке године спроводи евалуацију према одређеним критеријима како би идентификовали најуспјешније и најперспективније европске градове и регије у привлачењу инвестиција.

Свештеник дању држао литургију, ноћу продавао вијагру

Свештеник дању држао литургију, ноћу продавао вијагру

Ове године је оцијењено укупно 509 пријава из градова и регија у пет поткатегорија: "Економски потенцијал", "Људски капитал и стил живота", "Економичност", "Повезаност" и "Повољност за пословање". У шестој категорији – "Стратегија директних страних улагања" – оцијењено је 117 пријава.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина