Sastanak s Vojinom Mitrovićem

Kinezi žele da grade dio auto-puta od Glamočana do mrkonjić Grada

  • Извор: Агенције
  • 15.02.2022. 14:51

Kinezi pokazuju sve veću zainteresovanost za velike infrastrukturne projkete u Bosni i Hercegovini.

Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas u Sarajevu s delegacijom kineske kompanije PowerChina, koju je predvodio Liu Židong, glavni predstavnik ove kompanije u BiH.

Predstavnici kineske kompanije su izrazili veliku zainteresovanost i spremnost da učestvuju u projektu izgradnje dijela auto-puta Glamočani – Mrkonjić Grad – Mliništa. Riječ je o trasi auto-puta koja ide od Glamoča prema Splitu, a koja se preko Okučana povezuje s Mađarskom.

Kompanija PowerChina je zainteresovana da u ovom projektu pruži cijeli niz usluga od investiranja i finansiranja, planiranja i projektovanja, izgradnje, proizvodnje opreme do upravljanja radovima, prije svega kroz Republiku Srpsku, ali i Federaciju BiH.

Ministar Mitrović je iskazao spremnost ministarstva i njega lično da, u skladu sa svojim ingerencijama, pomogne ovoj kineskoj kompaniji da ostvari kontakte s predstavnicima Republike Srpske.

Autoputevi Republike Srpske su prije osam godina s Kinom potpisali sporazum o projektovanju i gradnji dionice auto-puta dužine 62 kilometra. Vrijednost radova je procijenjena na 600 miliona evra.

Ova trasa suto-puta ide od Glamočana preko platoa Manjača pa preko Mrkonjić Grada do lokacije Baraći.

Stoga je dogovoreno da se u narednom periodu organizuje sastanak s predstavnicima Republike Srpske, kineske kompanije PowerChina i Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH, na kojem bi se izložili detalji i uslovi u vezi s ovim projektom.

Тагови:
  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)